Όταν μιλάμε για υγιεινά σνακ, το μυαλό μας πάει συνήθως στα ίδια και τα ίδια: αμύγδαλα, γιαούρτι, φρούτα… ναι, όλα καλά, αλλά κάπως βαρετά, έτσι; Υπάρχουν όμως τόσα άλλα σνακ που είναι θρεπτικά, γευστικά και δεν παίρνουν την αναγνώριση που τους αξίζει! Πάμε να τα ανακαλύψουμε μαζί;
Ξεκινάμε με ψητά ρεβίθια. Τα ρεβίθια δεν είναι μόνο για σούπα ή χούμους! Ψήσε τα στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο, πάπρικα και αλάτι και θα έχεις ένα τραγανό, πρωτεϊνούχο σνακ που θα σου θυμίσει pop corn αλλά με περισσότερα θρεπτικά συστατικά.
Ένα άλλο σνακ που δεν του δίνουμε σημασία είναι το αγγούρι με ταχίνι. Ξέχνα τα βαρετά sticks λαχανικών. Αν βουτήξεις τραγανά κομμάτια αγγουριού σε ταχίνι με λίγο λεμόνι και αλάτι, θα έχεις μια γεύση που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε ντιπ και αλμυρό γλυκό, ενώ ταυτόχρονα θα παίρνεις καλά λιπαρά και βιταμίνες.
Αν έχεις όρεξη για κάτι γλυκό αλλά δεν θες να πέσεις στις κλασικές μπάρες δημητριακών, δοκίμασε παγωμένα σταφύλια. Ναι, καλά διάβασες! Αν βάλεις σταφύλια στην κατάψυξη, γίνονται σαν φυσικά γλειφιτζούρια, δροσερά και απολαυστικά, χωρίς καθόλου πρόσθετη ζάχαρη.
Άλλο σνακ-έκπληξη είναι το καπνιστό τόφου. Ξέρουμε, τόφου και σνακ δεν πάνε συνήθως μαζί, αλλά αν βρεις μια καλή ποικιλία καπνιστού τόφου, μπορείς να το κόψεις σε μικρά κομματάκια και να το φας σαν σνακ, παίρνοντας πρωτεΐνη χωρίς να χρειαστεί να το μαγειρέψεις.
Και τέλος, πάμε σε κάτι πιο «comfort»: φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο και ρίγανη. Είναι τόσο απλό αλλά τόσο νόστιμο! Μια λεπτή φέτα ψωμί, λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη, και έχεις ένα σνακ που σου δίνει ενέργεια και γεμάτη, πλούσια γεύση.
Οπότε, την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείς τι να φας, δώσε μια ευκαιρία σε αυτά τα τόσο υποτιμημένα αλλά υπέροχα σνακ. Μπορεί να ανακαλύψεις το νέο σου αγαπημένο!