Στις φυτικές ίνες ανήκουν, μεταξύ άλλων, μη αμυλούχοι πολυσακχαρίτες (κυτταρίνη, ημικυτταρίνη, πηκτίνες, κόμμεα), η ινουλίνη και η λιγνίνη. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τις διαλυτές και τις αδιάλυτες. Πιο συγκεκριμένα, ο διαλυτές φυτικές ίνες ζυμώνονται από τα βακτήρια του παχέος εντέρου και ενισχύουν την εντερική λειτουργία. Αντίθετα, οι αδιάλυτες φυτικές ίνες απορροφούν νερό, αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων και κάνουν ευκολότερη την αποβολή τους.
H συνέχεια στο itrofi.gr