Τα Σταυρανθή Λαχανικά και οι προστατευτικές επιδράσεις τους στην υγεία

04.04.2022
Τα Σταυρανθή Λαχανικά και οι προστατευτικές επιδράσεις τους στην υγεία
Σύμφωνα με τις επικρατούσες διατροφικές αντιλήψεις που βασίζονται σε πρόσφατες έρευνες, οι υγιείς άνθρωποι πρέπει να καταναλώνουν τουλάχιστον 5-9 μερίδες (φλιτζάνια) φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Ιδιαίτερα συνιστώμενα είναι τα πολύχρωμα φρούτα και τα λαχανικά, που είναι πλούσια σε βιταμίνες και διάφορα φυτοθρεπτικά συστατικά.

Ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη απόκλιση μεταξύ αυτών των συστάσεων και της πραγματικής κατανάλωσης. Υπολογίζεται πως μόνο το 20% των ανθρώπων καταναλώνουν αυτές τις ποσότητες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία και συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο πολλών χρόνιων παθήσεων συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, του καρκίνου, του διαβήτη και της υπέρτασης.

H συνέχεια στο itrofi.gr