Η χαμηλή περιεκτικότητα των οσπρίων σε λιπαρά και, αντίστοιχα, τα υψηλά ποσοστά πρωτεϊνών και φυτικών ινών, τα καθιστά ιδανική επιλογή για αυτούς που δεν θέλουν να παίρνουν την πρωτεΐνη από το κρέας, το ψάρι ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Είναι επίσης πλούσια σε σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο, φυλλικό οξύ, και πολλές άλλες βιταμίνες και μέταλλα.
Διάφορες μελέτες απέδειξαν τα οφέλη που έχουν τα όσπρια για την υγεία μας. Το 2014, το περιοδικό Medical News Today δημοσίευσε έρευνα σύμφωνα με την οποία η κατανάλωση μιας μερίδας οσπρίων καθημερινά μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερίνη (LDL) κατά 5%.
Η συνέχεια στο itrofi.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ