Η θρεπτική αξία και η σημασία του αβοκάντο στην διατροφή μας

23.02.2022
Η θρεπτική αξία και η σημασία του αβοκάντο στην διατροφή μας
Το απολαυστικό αυτό φρούτο – ναι, φρούτο όχι λαχανικό – με την χαρακτηριστική ουδέτερη βουτυρώδη γεύση, ανήκει στην κατηγορία των υπερτροφών καθώς συγκεντρώνει μια πληθώρα θρεπτικών ουσιών που προάγουν την καλή υγεία.

Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι καταναλώνουν αβοκαντο έχουν διατροφή καλύτερης ποιότητας, υψηλότερη «καλή» χοληστερόλη, μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν το λεγόμενο μεταβολικό σύνδρομο, χαμηλότερο σωματικό βάρος και Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).

H συνέχεια στο itrofi.gr