Το smoothie της Jennifer Aniston για λαμπερό και νεανικό δέρμα

07.07.2021
Το smoothie της Jennifer Aniston για λαμπερό και νεανικό δέρμα
Το γευστικό και υγιεινό πρωινό με τα πολλά ωφέλη για την υγεία

Η Jennifer Aniston ανήκει στην κατηγορία των επωνύμων που δηλώνουν εδώ και χρόνια φανατικοί της ευεξίας και της καλής διατροφής. "Η μαμά μου ήταν πραγματική φανατική της υγείας. Ήμουν από εκείνα τα παιδιά που έτρωγαν πράγματα όπως φύτρο σιταριού και πλιγούρι βρώμης. Δεν μου επιτράπηκε ποτέ να φάω ζαχαρούχα δημητριακά", είπε σε συνέντευξη της.

Το μυστικό για να διατηρήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Αλλά δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για την 51χρονη ηθοποιό να συνειδητοποιήσει ότι η μαμά της την επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και άλλαξε τη σχέση της με την ευεξία από τότε. "Αυτό που βάζουμε στο σώμα μας μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση μας. Δεν αφορά μόνο τη διατροφική, αλλά και τη συναισθηματική ευεξία", λέει η Aniston. "Πάντα ήμουν ενήμερη για την υγεία μου και πρόσεχα τι έβαζα στο σώμα μου και πώς φρόντιζα τον εαυτό μου, όχι μόνο για να μπορώ να φαίνομαι καλά αλλά και για τη μακροζωία και για τα οστά, τους μυς και τον εγκέφαλό μου".

Η αγαπημένη επιλογή πρωινού για την Aniston είναι ένα smoothie με σοκολάτα, αλλά υγιές. "Μου αρέσουν τα γλυκά, αλλά μόνο τα υγιεινά", λέει. Το πρωινό ρόφημα της φτιάχνεται με σκόνη πρωτεϊνης με κολαγόνο και γεύση σοκολάτας, σοκολάτα γάλακτος αμυγδάλου, κανέλα, maca berry, κακάο, matcha σε σκόνη και σπανάκι - ένα συστατικό που δεν είναι μόνο καλό για το σώμα και τον εγκέφαλό, αλλά και για το δέρμα.

Οι τροφές-κλειδιά για επίπεδη κοιλιά

Η φυσική παραγωγή κολλαγόνου του σώματος επιβραδύνεται καθώς μεγαλώνουμε, γεγονός που προκαλεί λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ οι δερματολόγοι επιβεβαιώνουν ότι η τακτική κατανάλωση κολλαγόνου και συστατικών που διεγείρουν το κολλαγόνο μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της απαλότητας και της λάμψης της επιδερμίδας. Και το συγκεκριμένο smoothie περιέχει και τα δύο.

Η σκόνη κολλαγόνου είναι γνωστή για τα οφέλη σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της επιδερμίδας, και συνδυάζοντάς την με άλλα φιλικά προς το δέρμα συστατικά, η Aniston καταφέρνει να διατηρήσει την επιδερμίδα της να φαίνεται λαμπερή και νεανική. Το σπανάκι και το matcha είναι και τα δύο πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός από επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ το maca είναι γνωστό ότι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου του σώματός.