Καύσωνας; Τι να προτιμήσεις να πιεις για να παραμείνεις δροσερή και ενυδατωμένη

04.08.2019
Καύσωνας; Τι να προτιμήσεις να πιεις για να παραμείνεις δροσερή και ενυδατωμένη
Μην αφήσεις τις καυτές θερμοκρασίες να επηρεάσουν τον οργανισμό και το δέρμα σου

Ο Αύγουστος είναι εδώ, οι υψηλές θερμοκρασίες παραμένουν και εσύ νιώθεις σα να "λιώνεις".

Δες επίσης: To φαγητό-έκπληξη που πρέπει να φας το βράδυ για να κοιμηθείς καλά στη διάρκεια ενός καύσωνα

Με αυτές τις καιρικές συνθήκες, η αφυδάτωση είναι ο Νο1 κίνδυνος, οπότε ενημερώσου για το πώς θα την αποφύγεις και τι πρέπει να πιεις.

Νερό
Το νερό είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος τρόπος για να μείνεις ενυδατωμένη. Πρόσθεσε λίγη γεύση με μερικές φέτες λεμόνι, λάιμ ή αγγούρι. Και να θυμάσαι πως αν σε κανονικές συνθήκες χρειάζεσαι περίπου 2 λίτρα τη μέρα, όταν έχει υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία προσπάθησε να πίνεις περισσότερο, κατανεμημένο μέσα στη μέρα.

Αθλητικά ποτά
Μετά το νερό, τα ροφήματα που βασίζονται στους ηλεκτρολύτες μπορεί να είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για ενυδάτωση, ειδικά για ανθρώπους που ασκούνται έντονα. Μην το παρακάνεις όμως!

Διάβασε και αυτό: Τα τρόφιμα που θα επιτυχανύνουν το μαύρισμα σου

Γάλα
Το άπαχο γάλα είναι επίσης μια καλή επιλογή που αναπληρώνει τους ηλεκτρολύτες στον οργανισμό, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The Journal of the International Society of Sports Nutrition. Απόφυγε το πλήρες γιατί τα λιπαρά του μπορεί να βαρύνουν το στομάχι σου μια μέρα με καύσωνα.

Χυμοί
Παρότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα και θερμίδες κάνει τους χυμούς όχι και τόσο ιδανική επιλογή για ενυδάτωση, οι χυμοί θα μπορούσαν να συνθέτουν ένα καλό ρόφημα εάν προσθέσεις μια μικρή ποσότητα μέσα στο νερό σου.

Αυτό το είδες; Πώς να φας στις διακοπές έτσι ώστε να μην παχύνεις

Bonus
Τα ζουμερά φρούτα, όπως το καρπούζι και το πεπόνι, είναι το καλύτερο σνακ για να αποφύγεις την αφυδάτωση!