Ο «κανόνας του 5»: H Megan Fox ξέρει το μυστικό για να βγούμε άψογες στην παραλία

25.05.2018
Ο «κανόνας του 5»: H Megan Fox ξέρει το μυστικό για να βγούμε άψογες στην παραλία
Εσύ έχεις ακουστά τη δίαιτα «The 5 Factor Diet» του celebrity trainer Harley Pasternak που κάνει θραύση στον κόσμο των διασήμων; Αν όχι, η Meghan Fox έχει πολλά να σου πει γι’ αυτή.

Η όμορφη ηθοποιός ανήκει στο club των φανατικών της απόλυτα αντιοξειδωτικής αυτής δίαιτας, την οποία έχουν τιμήσει ιδιαιτέρως και η Kim Kardashian με τη Jessica Simpson.

Πρόκειται για ένα πλάνο διατροφής βασισμένο στην άποψη πως όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά δεν χρειάζεται να καταπονούμε τον οργανισμό μας με το να βρισκόμαστε σχεδόν όλη μέρα στο γυμναστήριο. Τα επίπεδα ενέργειας είναι αυτά που μας ενδιαφέρουν.

«Δεν υπάρχει καμία ποσότητα και κανένας τύπος άσκησης που να μπορεί να επανορθώσει για μια κακή διατροφή», δηλώνει ο Pasternak, κάνοντας λόγο για μια διατροφή που αν δεν τη δει κανείς ως «δίαιτα» αλλά ως τρόπο ζωής, έχει πολλά να κερδίσει.

Στην ουσία, πρόκειται για μία απόλυτα αντιοξειδωτική δίαιτα που αποκλείει τη χρήση διουριτικών, λιποτροπικών, θερμογεννετικών και λοιπών χημικών, ενώ υπόσχεται άμεση απώλεια βάρους και μάλιστα χωρίς πείνα, καθώς ο οργανισμός παίρνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, παραμένοντας δυνατός και γεμάτος ενέργεια.

Η «The 5 Factor Diet» ολοκληρώνεται σε τρεις φάσεις, καθεμία από τις οποίες διαρκεί πέντε ημέρες. Στόχος είναι να μην στερηθούμε τις πρωτεΐνες, τα καλά λιπαρά και τις φυτικές ίνες που ο οργανισμός μας χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

Φάση πρώτη

Πρώτη και πιο δύσκολη, καθώς ο οργανισμός μας μπαίνει σε μια νέα «ρουτίνα».

Πρωινό

Smoothie που αποτελείται από γιαούρτι και ξυνόγαλα με μπανάνα ή ανανά χτυπημένα στο blender.

Μεσημεριανό

Smoothie με μούρα, μύρτιλα και προαιρετικά φράουλες.

Βραδινό

Smoothie από πράσινα λαχανικά της επιλογής μας.

Φάση δεύτερη

Μετά το τέλος της πρώτης -και δυσκολότερης όπως είπαμε- φάσης, αντικαθιστούμε το ένα από τα τρία smoothies (όποιο θέλουμε) με ένα ελαφρύ γεύμα. Μία σαλάτα χωρίς dressing ή μία σούπα είναι ό,τι τρέπει.

Φάση τρίτη

Στην τρίτη και τελευταία φάση αντικαθιστούμε ακόμα ένα smoothie με ένα κανονικό γεύμα. Μένουμε δηλαδή με ένα smoothie, ένα ελαφρύ κι ένα κανονικό γεύμα.

Και δεν τελειώσαμε εδώ!

Ο αγαπημένος trainer των διασήμων τονίζει πως το συγκεκριμένο πλάνο διατροφής θα πρέπει να συνδυάζεται με 25 λεπτά άσκηση την ημέρα μέσα στα οποία θα πρέπει να πούμε το «ναι» σε 5 διαφορετικές ασκήσεις. 5 λεπτά διάρκεια η καθεμία.

Εσύ τι λες; Θα τολμήσεις να πειραματιστείς με τον «κανόνα του 5»;