Η μελέτη για το αυγό που σπάει τον μύθο που το έχει «στοιχειώσει»!

28.05.2019
Η μελέτη για το αυγό που σπάει τον μύθο που το έχει «στοιχειώσει»!
Αυγό: Μία τροφή με τεράστια ιστορία και εξαιρετικά σημαντική διατροφική αξία. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία ενώ περιέχει φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, νάτριο, βιταμίνη Α, Β12, φολικό οξύ και σημαντικές ποσότητες σιδήρου.

Όλοι βεβαίως έχουμε ακούσει για τον διατροφικό μύθο που συνοδεύει το αυγό. 'Ενας μύθος που έχει κάνει τη «Χοληστερίνη», συνώνυμη του, εντελώς λανθασμένα όπως αποδεικνύεται.

Tο αυγό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει έξω από τη διατροφή σας εκτός κι αν υπάγεστε σε περίπτωση διαπιστωμένης αλλεργίας. Πρόσφατη επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, όπου η πρώτη αιτία θανάτου είναι το εγκεφαλικό επεισόδιο και η δεύτερη η καρδιοπάθεια, κατέδειξε ότι το να καταναλώνει κάποιος ένα αυγό την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σε μεγάλο βαθμό.

Η συνέχεια στο itrofi.gr