Η νηστεία της Σαρακοστής είναι βασισμένη κυρίως σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς.
Το πλεονέκτημα αυτής της διατροφής που έγκειται στη μειωμένη πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης είναι φυσικά πολύ σημαντικό, ενέχει όμως και κάποιους κινδύνους που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας.Κατά την Σαρακοστή, η νηστεία περιλαμβάνει αποχή από όλα τα ζωικά προϊόντα. Τρόφιμα που αποκλείονται από το διαιτολόγιο είναι τα γαλακτοκομικά, το κρέας, το ψάρι, το αυγό, το λάδι και το κρασί. Μόνο τα Σάββατα και τις Κυριακές επιτρέπονται το λάδι και το κρασί, εκτός φυσικά από το Μεγάλο Σάββατο. Στις 25 Μαρτίου και την Κυριακή των Βαΐων, όσοι νηστεύουν, τρώνε ψάρι. Αποτέλεσμα του αποκλεισμού αυτών των τροφίμων από το διαιτολόγιο είναι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, ζυμαρικών, ψωμιού, οσπρίων, λαδερών φαγητών και λίπους, ώστε να υπάρχει ενεργειακό ισοζύγιο.
Η συνέχεια στο itrofi.gr!