5 τροφές με ελάχιστες θερμίδες που σε χορταίνουν για τα καλά

23.03.2018
5 τροφές με ελάχιστες θερμίδες που σε χορταίνουν για τα καλά
Ποιος είπε ότι το να τρέφεσαι υγιεινά συνεπάγεται ότι θα πεινάς όλη την ώρα;

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε στο μυαλό μας τον όρο «ισορροπημένη διατροφή» ως μια κατάσταση που θα πας υποβάλλει στο μαρτύριο των στερήσεων και πολλές φορές ακόμα και της πείνας.

Μέγα λάθος. Διότι το να πεινάς δεν είναι η λύση στην απώλεια ή τη διατήρηση του βάρους σου και στο «χτίσιμο» ενός υγιούς κορμιού. Αντιθέτως, θα σε οδηγήσει στην ατονία και την εξάντληση, χωρίς να σου εξασφαλίζει πως θα χάσεις βάρος.

Γιατί μην ξεχνάς: Όταν δεν τρως, δε δουλεύει ο μεταβολισμός, συνεπώς… δεν καις θερμίδες. Τσάμπα κόπος η πείνα δηλαδή, σωστά;

Να λοιπόν ο ιδανικός τρόπος να κρατάς τον μεταβολισμό σου σε εγρήγορση και παράλληλα να «ξεγελάς» την πείνα –ή τη λιγούρα- σου μέχρι το γεύμα σου με τροφές γευστικές μεν, με ελάχιστες θερμίδες δε.

Σημείωνε τις 5 επιλογές που έχουμε να σου προτείνουμε σήμερα.

Επιλογή No1: Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και λίγο μέλι

Όταν λέμε λίγο, το εννοούμε όμως. Το γιαούρτι, ως βασική πηγή πρωτεΐνης, όχι μόνο θα μειώσει το αίσθημα της πείνας, μα έχει αποδειχθεί πως βοηθά και στην καύση του λίπους. Προσοχή και πάλι όμως. Μιλάμε για γιαούρτι, όχι για επιδόρπιο γιαουρτιού.

Επιλογή No2: Πράσινο μήλο

Τρώγοντας ένα πράσινο μήλο, οι θερμίδες που θα κάψεις για να το διασπάσει ο οργανισμός σου είναι πολύ περισσότερες από εκείνες που θα «φορτώσεις» στον οργανισμό σου με την κατανάλωσή του. Χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο;

Επιλογή No3: Φέτες γαλοπούλα και τυρί με χαμηλά λιπαρά

Σκέτες, χωρίς ψωμάκι του τοστ. Με δύο φετούλες τυρί και άλλες δύο γαλοπούλα, θα δεις πως το στομάχι σου θα ηρεμήσει αμέσως. Και όλα αυτά χωρίς τις θερμίδες του ψωμιού.

Επιλογή No4: Τόνος

Υγιεινό, γευστικό και χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά, αυτό το γεύμα δε μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητη.

Επιλογή No5: Σούπα λαχανικών

Δε μιλάμε βέβαια για τις έτοιμες του εμπορίου, μα για εκείνη που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου χρησιμοποιώντας τα λαχανικά που θα βρεις στην κουζίνα σου.

Λίγο καροτάκι, κρεμμύδι, ντομάτα, γλυκοπατάτα και μαϊντανός είναι μόλις μερικά από εκείνα που όλες έχουμε στα ντουλάπια μας. Πρόσθεσε τα μπαχαρικά της αρεσκείας σου και απόλαυσε ένα γεύμα που θα σου χαρίσει απόλαυση, μα όχι πληθώρα θερμίδων.

Λοιπόν, τι από όλα θα προτιμήσεις σήμερα;