Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Οχάιο, η καθημερινή κατανάλωση ενός μήλου με τη φλούδα για 4 συνεχείς εβδομάδες μπορεί να μειώσει έως και κατά 5% τα επίπεδα της ολικής χοληστερίνης στο αίμα.
Η ευεργετική αυτή επίδραση του μήλου αποδίδεται στην υψηλή περιεκτικότητα της φλούδας του σε πηκτίνη, μία φυτική ίνα που απορροφά μέρος της χοληστερίνης των υπολοίπων τροφίμων και αποβάλλεται μαζί με αυτήν.
Πρώτη δημοσίευση; Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 155
Update: Ιούνιος 2016.