SEX

Αποφεύγεις το σεξ με τον σύντροφό σου; Διάβασε αυτό

05.08.2024
Αποφεύγεις το σεξ με τον σύντροφό σου; Διάβασε αυτό
ΠΗΓΗ:FREEPICK
Τελικά είναι πρόβλημα το να αποφεύγεις το σεξ;

Η αποφυγή της σεξουαλικής επαφής μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, ειδικά όταν η γυναίκα δεν έχει καμία επιθυμία για σεξ και έχει την αίσθηση αηδίας μόνο και μόνο στην ιδέα της ερωτικής συνεύρεσης. Αυτή η κατάσταση, γνωστή ως σεξουαλική αποστροφή, μπορεί να προκαλέσει έντονη δυσφορία, άγχος και στενοχώρια στη γυναίκα. Συχνά αισθάνεται ότι ο σύντροφός της δεν την καταλαβαίνει, ειδικά όταν εκείνος επιμένει να έχουν σεξουαλική επαφή, παρά την έλλειψη της δικής της επιθυμίας.

Η συνεχής πίεση από τον σύντροφο μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση, δημιουργώντας θυμό και απογοήτευση και στις δύο πλευρές. Η γυναίκα μπορεί να νιώθει ενοχές και να αναρωτιέται γιατί δεν έχει πια την ίδια ερωτική διάθεση, καταλήγοντας να κατηγορεί τον εαυτό της. Ακόμη και αν προσπαθεί να έχει σεξουαλικές επαφές για να ικανοποιήσει τον σύντροφό της, το αποτέλεσμα είναι συχνά αρνητικό, καθώς η πίεση αυξάνει την αποστροφή της.

Χρειάζεστε την βοήθεια ειδικού

Οι συνεχείς συγκρούσεις και η έλλειψη επικοινωνίας μπορούν να απομακρύνουν το ζευγάρι, οδηγώντας σε μια κατάσταση έντονης απελπισίας και θυμού. Τα αίτια της σεξουαλικής αποστροφής μπορεί να περιλαμβάνουν τραυματικές εμπειρίες όπως βιασμό, συναισθηματικές διαταραχές όπως κατάθλιψη, οργανικά προβλήματα ή γενικά προβλήματα στη σχέση με τον σύντροφο.

Προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση του προβλήματος σε σημείο χωρίς επιστροφή, είναι σημαντικό το ζευγάρι να αναζητήσει τη βοήθεια ενός ειδικού.

Τελευταία τροποποίηση στις 04.08.2024 - 22:55