Η κρουαζιέρα των Ρουβά - Βαλεντίνο στο Ιόνιο

12.08.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, αν τύχει κι ανοίξεις ένα λεξικό, στο λήμμα "φίλος" υπάρχει μία φωτογραφία του Sakis Ρουβά. Κι αυτός είναι ο μόνος φόρος τιμής που μπορούν να αποδώσουν ο Φυτράκης και ο Μπαμπινιώτης στον αοιδό ο οποίος τιμά άξια τον θεσμό της φιλίας.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Αν τύχει κι ανοίξεις ένα λεξικό, στο λήμμα "φίλος" υπάρχει μία φωτογραφία του Sakis Ρουβά. Κι αυτός είναι ο μόνος φόρος τιμής που μπορούν να αποδώσουν ο Φυτράκης και ο Μπαμπινιώτης στον αοιδό ο οποίος τιμά άξια τον θεσμό της φιλίας. Για του λόγου το αληθές, τράβα ρώτα τον διάσημο σχεδιαστή Βαλεντίνο, ο οποίος έχει την τύχη να αποκαλείται από τον Sakis, "φίλε".

Ο Έλληνας καλλιτέχνης βρισκόταν για διακοπές στο Σεν Τροπέ, όταν πληροφορήθηκε πως ο Βαλεντίνο παραθερίζει στη Μύκονο. Αμέσως σκέφτηκε πως δεν είναι σωστό να αφήσει το φιλαράκι του μόνο στην Ελλάδα, να κάνει τις διακοπές του χωρίς ξεναγό. Έτσι, τηλεφώνησε σε κάτι άλλους φίλους, πήρε τον Ηλία (Ψινάκη) και την επομένη εγκατέλειψαν το γνωστό θέρετρο με προορισμό την Ελλάδα. Εδώ, ναύλωσαν ένα πολυτελές σκάφος και όλοι μαζί ξεκίνησαν ένα σεργιάνι στο Ιόνιο, προκειμένου ο Βαλεντίνο να γνωρίσει και αυτό το πέλαγος.

Η παρέα κάνει κάθε μέρα μία στάση σε ένα νησί, ενώ μέχρι στιγμής ο γνωστός σχεδιαστής δηλώνει ξετρελαμένος με τα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Σαν Κερκυραίος που είναι ο Sakis δεν δύνατο να μην πάει τον φίλο του, στα μέρη τα δικά του, οπότε η στάση τους στην Κέρκυρα ήταν τω όντι μεγάλη. Εκεί, το ντόπιο Saki ξενάγησε την παρέα στα σοκάκια του νησιού και ωσάν άλλος guide τους μίλησε για την ιστορία, τους έδειξε το Ποντικονήσι και τους πήγε να φάνε παστιτσάδα.

Η διάσημη παρέα, τις μέρες αυτές αποφεύγει τα φλας, "σαν το διάολο το λιβάνι", ενώ για να είναι σίγουροι πως δε θα βρεθεί κάποιο παπαράτσι να τους απαθανατίσει την ώρα που κάνουν τις βουτιές τους, καταλύουν σε μέρη απόμερα.