Η ιδιαίτερη περίπτωση της Μόνικα!

16.02.2010
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Ξεκίνησε με ελικόπτερα, λιμουζίνες, χλιδάτα ξενοδοχεία με πανάκριβες σουίτες, ταξίδια στο εξωτερικό, για να καταλήξουν να μας παρουσιάσουν έναν τελικό, που με το μπαρδόν κιόλας, θύμιζε
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Ξεκίνησε με ελικόπτερα, λιμουζίνες, χλιδάτα ξενοδοχεία με πανάκριβες σουίτες, ταξίδια στο εξωτερικό, για να καταλήξουν να μας παρουσιάσουν έναν τελικό, που με το μπαρδόν κιόλας, θύμιζε εκπομπή σε περιφερειακό κανάλι. Ο λόγος για το Next Top Model που ο τελικός του ήταν αδιάφορος, χλιαρός και φτωχός. Υποτίθεται ότι θα έβγαζαν το επόμενο top model της Ελλάδας και λίγη γκλαμουριά δεν υπήρχε. Στο Big Brother, όταν έβγαλαν τον Τσάκα είχαν περισσότερη χλιδή, με τα βεγγαλικά, με κόσμο και με τραγούδια.

Εδώ, ανακοίνωσαν την Σεράινα μέσα σε ένα στούντιο, που έμοιαζε ψυχρό και ψεύτικο, με μία φωτογραφία. Α στο στούντιο την ώρα της ανακοίνωσης, ήταν οι δύο φιναλιστ και οι τέσσερις κριτές. Το κρυφό σχολειό περισσότερο κόσμο είχε. Τέλος πάντων, μπορεί έτσι να είναι και το ξένο κόσνεπτ. Αλλά εντάξει, είχαν έπαθλο το Dior ρολόι που κάθε φορά η Καγιά μας υπενθύμιζε ότι κοστίζει 13 χιλιάρικα ευρώ! Μάλιστα, το φόρεσε στη νικήτρια, της ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και από δω πάνε άλλοι. Ξεκίνησαν ήδη οι προετοιμασίες για τη διάδοχο της Σεράινα που είναι η διάδοχος της Καγιά!

Ωστόσο, θέλω να σταθώ και σε ένα άλλο σημείο. Στην Μόνικα. Από την αρχή, όλοι μας δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πώς αυτή η κοπέλα θέλει να γίνει μοντέλο και μάλιστα top. Ο καιρός, όμως, περνούσε, η νεαρή από την Πολωνία το πάλευε με λύσσα κι έδειχνε ότι γουστάρει τη δουλειά περισσότερο απ’ όλες. Τα σχόλια για την εμφάνιση της ήταν πολλά, από κόσμο, τηλεοπτικές εκπομπές, ακόμη και από τους κριτές. Ο Χάρης Χριστόπουλος ήταν αυτός που έλεγε τα περισσότερα κι ευφάνταστα για εκείνη.

Το ίδιο έκανε και στον τελικό, όπου και τι δεν την αποκάλεσε. Από διασταύρωση τσοπανόσκυλου μέχρι δράκουλα που την βλέπεις στον ύπνο σου και τρομάζεις. Η υπόλοιπη επιτροπή ούτε συμφωνούσε, αλλά ούτε και διαφωνούσε με τα σχόλια του. Δε μπορώ να καταλάβω πώς από τη μία χαρακτηρίζεις μία κοπέλα με τον πιο σκληρό τρόπο και από την άλλη την στέλνεις στην τελική δυάδα. Γιατί μέχρι να καταλήξουν ότι ήταν η πιο δουλευταρού μέσα στο παιγνίδι, έπρεπε πρώτα να την κάνουν ρόμπα στο πανελλήνιο; Και στην τελική, εδώ που τα λέμε, η Μόνικα αποτελεί παράδειγμα για πολλές νέες κοπέλες ότι το όμορφο πρόσωπο από μόνο του δεν μπορεί να σε καταξιώσει. Περνάει το μήνυμα πώς τελικά προκόβει όποιος δουλεύει και όποιος έχει όρεξη για δουλειά.