Ο Λεμπέσης και το...αδέσποτο πηρούνι

30.01.2002
Αγαπημένη μου Γεωργία, μεγάλη λαχτάρα βρήκε τον Γιώργο Λεμπέση τις προάλλες στο "Πλατό" όπου άδει. Ο φέρελπις καλλιτέχνης, την ώρα που επί πίστας διασκέδαζε το λαοπληθές κοινό του, δέχτηκε ξαφνική επίθεση από ένα αδέσποτο...πιρούνι.
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Μεγάλη λαχτάρα βρήκε τον Γιώργο Λεμπέση τις προάλλες στο "Πλατό", όπου άδει. Ο φέρελπις καλλιτέχνης, την ώρα που επί πίστας διασκέδαζε το λαοπληθές κοινό του, δέχτηκε ξαφνική επίθεση από ένα αδέσποτο...πιρούνι. Τα πράγματα έχουν ακριβώς όπως σου τα γράφω, μη σου πω ότι είναι ακόμη τραγικότερα.

Το κακό συνέβη περασμένα μεσάνυχτα, όταν ο Γιώργος είχε βγει να παρουσιάσει το δεύτερο μέρος του προγράμματος του, που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι και πιο χορευταράδικο. Το κέφι είχε ανάψει για τα καλά και τα λουλούδια ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις έπεφταν βροχή. Ένας θερμόαιμος πελάτης που στο άκουσμα του "Μάτι δεν κατάφερα να κλείσω" τρελαίνεται, γιατί του θυμίζει αγάπες του περαστικές, άρχισε να πετάει τους δίσκους με τα άνθη πέντε, πέντε. Η, δε, μανία του ήταν τέτοια που χωρίς να το καταλάβει μαζί με το λουλουδικό πήρε μαζί κι ο, τι άλλο υπήρχε στο τραπέζι και τα πέταξε. Ανάμεσα τους ένα πακέτο τσιγάρα, δυο χαρτοπετσέτες και ένα πιρούνι, το οποίο πήγε και βρήκε λίγο κάτω από το μάτι του.

Ο Λεμπέσης άρχισε να αιμορραγεί και οι μετρ του μαγαζιού έσπευσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Αυτός, όμως, σωστός αοιδός ως είναι, τους απομάκρυνε με ένα του νεύμα συνεχίζοντας κανονικά το πρόγραμμα. Με το που τελείωσε πήγε στο καμαρίνι για να του παρασχεθούν οι απαραίτητες βοήθειες, ενώ για καλό και για κακό πήγε μέχρι το νοσοκομείο να το δει ένα πιο έμπειρο μάτι. Το τραύμα ευτυχώς γι' αυτόν αποδείχθηκε επιπόλαιο και την άλλη μέρα βρέθηκε κανονικά στη θέση του. Όσον αφορά στον ... δράστη, αυτός είναι (ω, τι ειρωνεία) φίλος καρδιακός του Γιώργου, ο οποίος μόνο που δεν έσκασε από τη στεναχώρια του για το κακό που προκάλεσε.