Ο διεθνής Sakis Ρουβάς

28.01.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, το γεγονός του Σαββατοκύριακου είναι αναμφισβήτητα η απονομή του πλατινένιου δίσκου στο Σάκη Ρουβά. Ο αοιδός, αντί να παραλάβει την πλατίνα σε μία λιτή κι απέριττη γιορτή που θα του έκανε η δισκογραφική εταιρεία, γιόρτασε το γεγονός μεγαλοπρεπέστατα όπως άλλωστε αρμόζει σε έναν φέρελπι καλλιτέχνη του διεθνούς στερεώματος
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Το γεγονός του Σαββατοκύριακου είναι αναμφισβήτητα η απονομή του πλατινένιου δίσκου στο Σάκη Ρουβά. Ο αοιδός, αντί να παραλάβει την πλατίνα σε μία λιτή κι απέριττη γιορτή που θα του έκανε η δισκογραφική εταιρεία, γιόρτασε το γεγονός μεγαλοπρεπέστατα, όπως άλλωστε αρμόζει σε έναν φέρελπι καλλιτέχνη του διεθνούς στερεώματος. Η εκδήλωση, που ήταν μία ελληνογαλλική σύμπραξη, έλαβε χώρα σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών. Εκεί βρέθηκαν ο πρόεδρος της Minos, Μίνως Μάτσας, εκπρόσωποι της Universal της Γαλλίας, άνθρωποι της Minos, φίλοι του Σάκη και φυσικά η Δέσποινα Βανδή, η οποία ήταν επίσημα ενδεδυμένη, αφού το καλούσε η περίσταση.

Η αοιδός, επηρεασμένη από τις Αλκυονίδες μέρες, έβαλε κάτι ελαφρύ όπως το μάξι λεοπαρδέ φόρεμα που άφηνε ακάλυπτη την πλάτη τραβώντας πάνω της όλα τα βλέμματα. Ωστόσο, τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Σάκης και σε αυτόν πρέπει να επικεντρωθούμε, όπως άλλωστε έκαναν και οι Γάλλοι, οι οποίοι δήλωσαν κατενθουσιασμένοι με τον αοιδό. Ο Ρουβάς σε ένα λιτό λόγο, ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν να φθάσει μέχρι εδώ ενώ σε μία κίνηση καλής θέλησης, καλωσόρισε τους εκπροσώπους του γαλλικού Τύπου στη γλώσσα τους. "Bonjour" τους είπε, παρόλο που έξω ο δήμαρχος είχε φωταγωγήσει την πόλη και στον έναστρο αττικό ουρανό πετούσε ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής. Ο Σάκης είχε άγχος και γι αυτό σταμάτησε τις ευχαριστίες γαλλιστί προτιμώντας τη σίγουρη λύση της ελληνικής.

Αφού τελείωσε το εθιμοτυπικό, όλοι οι καλεσμένοι προσήλθαν στο μπουφέ όπου υπήρχε μία τεράστια ποικιλία εδεσμάτων και το ποτό έρρεε άφθονο. Εκεί βγήκαν και οι καθιερωμένες φωτογραφίες στις οποίες συμμετείχε ενεργά και η Δέσποινα Βανδή αποδεικνύοντας ότι όλα όσα ακούγονται περί τσακωμών τους είναι απλά...φούμαρα. Οι δύο νέοι έπαιξαν με το φακό, γέλασαν με τη ψυχή τους, ενώ ο Ρουβάς διαφήμιζε το φόρεμα της συνεργάτιδας του, που τόσο εντύπωση του έκανε. Στην παρέα τους προστέθηκε, για λίγο, ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος όλη τη βραδιά ήταν τρόπω τινά στο...περιθώριο. Μετά το τέλος της εκδήλωσης όλοι μαζί πήγαν στο REX προκειμένου να δουν το Σάκη να άδει επί σκηνής. Οι Γάλλοι μάλιστα τόσο πολύ ενθουσιάστηκαν από αυτό που είδαν που άρχισαν να χορεύουν στους τρελούς ρυθμούς του "Άντεξα". Την ίδια άποψη, πάνω κάτω, είχε και ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος μετά της γυναικός του βρέθηκε στο κέντρο προκειμένου να τιμήσει τον φίλο του Σάκη Ρουβά.