Μια φιλία γεννήθηκε

10.01.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, μία αγνή φιλία έχει γεννηθεί τον τελευταίο καιρό στο σκληρό χώρο του ελληνικού πενταγράμμου. Ο Λάμπης Λιβιεράτος και ο Βαλάντης έχουν εξελιχθεί σε "φίλοι αγαπημένοι, φίλοι κολλητοί" και στη Θεσσαλονίκη είναι παντού και πάντα μαζί.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Μία αγνή φιλία έχει γεννηθεί τον τελευταίο καιρό στο σκληρό χώρο του ελληνικού πενταγράμμου. Ο Λάμπης Λιβιεράτος και ο Βαλάντης έχουν εξελιχθεί σε "φίλοι αγαπημένοι, φίλοι κολλητοί" και στη Θεσσαλονίκη είναι παντού και πάντα μαζί. Αν και οι φήμες τους ήθελαν να είναι...σφαγμένοι και ο ένας να επιθυμεί τα χειρότερα για τον άλλον, αυτοί διαψεύδουν δηλώνοντας "περνάμε και οι δύο μας μια χαρά, διασκεδάζουμε για τα καλά". Στα "Άστρα", όπου εμφανίζονται, οι σερβιτόροι έχουν να μιλάνε για την παρέα των δυο αντρών και κάθε βράδυ που περνάνε το κατώφλι του κέντρου, οι πορτιέρηδες αρχίζουν να τους φτύνουν για το καλό: "Φτου, σκόρδα. Μάτι κακό να μη σας πιάσει και να είστε πάντα έτσι", λένε και το εννοούν.

Ο Λάμπης με το Βαλάντη ήθελαν - όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις - να σφραγίσουν τη φιλία τους. Σκέφτηκαν λοιπόν την περίπτωση να ενώσουν το αίμα τους, αλλά τους φάνηκε tres banal και παιδικό. Έτσι, είπαν να συνεργαστούν σε δισκογραφικό επίπεδο, σαν όλους τους άλλους συναδέλφους τους. Έτσι, στον καινούργιο δίσκο του Λιβιεράτου θα υπάρχει ένα ντουέτο τους που θα υμνεί τη Φιλία. "Αχ Βαλάντη μου στους χτύπους της καρδιάς μου απόψε χόρεψε. Ακου βρε φίλε Λάμπη, των γυναικών μας η καρδιά είναι παράδεισος". Δε μου ακούγεται και τόσο άσχημο, αν και οι πραγματικοί στίχοι ακόμη δεν έχουν γραφεί!