Η αποχώρηση της Κατερίνας

19.11.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Οι προσευχές όλου του κόσμου εισακούστηκαν και η Κατερίνα από το βράδυ της Κυριακής αποτελεί παρελθόν από το Σπίτι του BIg Brother. Η ξανθιά νέα με το κληρονομικό χάρισμα να βλέπει μια μέρα πριν τι θα συμβεί την επομένη, προέβλεψε ακόμη και την αποχώρησή της.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Οι προσευχές όλου του κόσμου εισακούστηκαν και η Κατερίνα από το βράδυ της Κυριακής αποτελεί παρελθόν από το Σπίτι του Bιg Brother. Η ξανθιά νέα με το κληρονομικό χάρισμα να βλέπει μια μέρα πριν τι θα συμβεί την επομένη, προέβλεψε ακόμη και την αποχώρησή της. Ωστόσο, δεν το είχε ανακοινώσει σε κανέναν για να μην τους στεναχωρήσει. Ειδικά, τον Τσάκα που μετά τη αποχώρησή της, έσπευσε να φάει μία ομελέτα με μισή φρατζόλα ψωμί, αλλά και τους υπόλοιπους, γενικότερα, οι οποίοι στη μετά Κατερίνα εποχή αφού έκαναν ένα δέκατο του δευτερολέπτου να συνέλθουν, ξεχύθηκαν στην κουζίνα για να φτιάξουν το κολατσιό τους.
Σε κανονικές συνθήκες, η νεαρά βλέποντας τους πρώην -πλέον- συγκάτοικους της να το έχουν ρίξει στη μάσα αντί στην κλάψα, θα άλλαζε δέκα χρώματα από το κακό της. "Να τους βρουν όλα τα δεινά του κόσμου. Οι εφτά πληγές του Φαραώ να αναβιώσουν στο σπίτι" θα σκεφτόταν. Τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Η μεταμοντέρνα εκδοχή, αρσενικού τύπου, της Αννίτας Πάνια στο "Χρυσό Κουφέτο", ο Ανδρέας Μικρούτσικος της είχε ετοιμάσει μία μεγάλη έκπληξη. Έφερε από την Ιταλία τον Μάουρο. Τι εστί Μάουρο; Είναι η δεύτερη λέξη μετά το "Είδα ένα όνειρο" που ακούγαμε επί καθημερινής βάσεως από το στόμα της. Πρόκειται για τον πρώην της τον οποίο χώρισε τον Αύγουστο επειδή αποφάσισε να μείνει στην Ελλάδα και να προσφέρει εδώ τις ανθρωπολογικές της γνώσεις.
Μόλις, τον αντίκρισε, συγκινήθηκε, αλλά κράτησε τα δάκρυα για μετά. Υποσχέθηκε, όμως, να επανεξετάσει το θέμα της επανασύνδεσης καθώς "είναι τρελό το Ιταλό για το Κατερινιώ". Αν πάλι, απορρίψει την περίπτωση Μάουρο, υπάρχει και ο παρουσιαστής - πρόκληση, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς την ... απείλησε για τις προθέσεις του.
Στο σημείο αυτό ανατρίχιασα σύγκορμη, διότι δεν τυγχαίνουν κάθε μέρα τέτοιες προτάσεις - "κελεπούρια". Φυσικά, να μην ξεχνάμε, ότι στο σπίτι υπάρχει και ο Ντίνος. Η καρδιά του δύσμοιρου ελληνοαμερικανού έγινε χίλια little peaces όταν είδε την Κατερίνα με τον Μάουρο. Ειδικά,δε, στη σκηνή του φιλιού "Ασπάσου με, με τρόπο μας παίρνει η κάμερα", μόνο που δεν έβαλε τα κλάμα τα. Ωστόσο, βρήκε το κουράγιο να προειδοποιήσει τον Ιταλό πως αν δεν της φερθεί καλά, θα έχει να κάνει μαζί του. Και είναι καλύτερα να μη σου λάχει, διότι τα οπίσθιά σου θα έχουν την ίδια τύχη με του .... Κώστα.

Δήμητρα Ζάρκου