Τα γενέθλια της Όλγας

19.11.2001
Αγαπημένη μου Τζίνα, τα νέα που μου επεφύλασσε το πρωί η περιπτερού ήταν τω όντι συγκλονιστικά και για πρώτη φορά κρεμόμουν από την κάθε της λέξη. Με ενημέρωσε για τα γενέθλια της κόρης της Άντζελας Δημητρίου, Όλγας και το δώρο που της έκανε η αοιδός.
Αγαπημένη μου Τζίνα,


Τα νέα που μου επεφύλασσε το πρωί η περιπτερού ήταν τω όντι συγκλονιστικά και για πρώτη φορά κρεμόμουν από την κάθε της λέξη. Με ενημέρωσε για τα γενέθλια της κόρης της Άντζελας Δημητρίου, Όλγας και το δώρο που της έκανε η αοιδός. Η μικρά σήμερα κλείνει τα 17 και μαζί με τη μαμά της είπαν να κάνουν ένα παρτάκι για να γιορτάσουν το γεγονός. Επειδή, είναι Δευτέρα και η Όλγα έχει σχολείο η Άντζελα κανόνισε να γίνει το χάπενινγκ το Σάββατο που μας πέρασε.

Επειδή, πάλι, στο σπίτι επικρατούσε ένας μικρός πανικός (είχε έρθει το παιδί που βάζει τις μοκέτες, έστρωσαν τα χειμερινά καλύμματα στο σαλόνι, έφτιαχναν τα ρούχα στις ντουλάπες) η "Λαίδη" έστησε το πάρτι σε γνωστό κλαμπ των Αθηνών. Ως αοιδός που σέβεται τον εαυτό της και το τέκνο της, έκλεισε το μαγαζί για την Όλγα δυόμισι ολόκληρες ώρες, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 11.30. Μετά έπρεπε να ετοιμαστεί ο χώρος και να ανοίξουν οι πόρτες για να υποδεχτούν το κοινό. Μπορεί οι καλεσμένοι της μικρής να έφταναν μετά βίας τους 20, όμως ολόκληρο το προσωπικό ήταν στο πόδι για να εξυπηρετήσουν το βλαστάρι της Δημητρίου.

Με το χαμόγελο στα χείλη και το μυαλό τους να κάνει κακές σκέψεις: "Τι τραβάμε για ένα μεροκάματο. Χαλάσαμε το Σάββατο και χάσαμε τον καφέ μας για να σερβίρουμε στα σχολιαρόπαιδα" τα γκαρσόνια ήταν απίκο. Μέχρι και ο D.J. είχε πάρει θέση για να διασκεδάσει το κοινό. Στο πάρτι δε βρέθηκε η μαμά Άντζελα, αν και είχε προγραμματιστεί να φέρει την τούρτα. Τελικά το ανθοστολισμένο γλυκό κατέφθασε με ραδιοταξί. Η Όλγα δεν έδειξε να στεναχωριέται από την απουσία της καλλιτέχνιδας, καθότι το βράδυ εκείνο είχε μάτια μόνο για τον αγαπημένο της.
Ο εκλεκτός της λέγεται Νίκος και είναι 18 χρονών. Πρόκειται για ένα λαϊκό παιδί που μαζί με τον πατέρα του δουλεύει στις οικοδομές. Βέβαια, το μυστρί, το πηλοφόρι, το γιαπί δεν θα είναι για πάντα, αφού ο νεαρός ακολουθεί μαθήματα μηχανικού αυτοκινήτων σε ιδιωτική σχολή. Η σχέση τους, λόγω του νεαρού της ηλικίας, δεν χαρακτηρίζεται σοβαρή, όμως τα δύο ερωτευμένα παιδιά τη βραδιά αυτή ήταν μες στα μέλια. Ο Νίκος έριξε τις αντρίκειες στροφές του για πάρτη της κι αυτή του ανταπέδωσε με το χορό της κοιλιάς. Η Άντζελα και βέβαια γνωρίζει για τη σχέση της μικρής.