Βάφτισε την εγγονή η Δημητρίου

09.11.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, την Πέμπτη, ανήμερα της ονομαστικής της εορτής και δύο μέρες μετά την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητό της, η Άντζελα Δημητρίου βάφτισε την εγγονή της. Η ίδια φόρεσε τα καλά της και γιόρτασε το γεγονός, που θα επαναληφθεί του χρόνου, καθότι θα αποκτήσει και δεύτερο εγγόνι.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Ενθουσιασμένη με την Άντζελα Δημητρίου είναι η θεία μου, η οποία την ανήγαγε σε πρότυπο για τις Ελληνίδες ανύπαντρες μάνες. "Είναι το είδωλό μας. Είναι η γυναίκα που φοράει παντελόνια και δε μασάει τίποτε". Το παραλήρημα της αυτό έχει μια βάση, καθότι, τη Πέμπτη που είχαν την τιμητική τους οι Μιχάληδες, ανήμερα της ονομαστικής της εορτής και δύο μέρες μετά την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητό της, έκανε τη βάφτιση της εγγονής της κανονικά και με το νόμο.
Η ίδια φόρεσε ένα ζευγάρι μπλε φακούς και το καλύτερο κομμάτι της γκαρνταρόμπας της, φερμένο από το εξωτερικό ειδικά για την περίσταση. Ήταν ένα μακρύ φόρεμα σε στενή γραμμή, με μακριά μανίκια καμπάνα και μπούστο μικρό, μεν, σέξι, δε. Ο συνδυασμός μάτια - ντύσιμο ήταν τω όντι συγκλονιστικός. Το μυστήριο έγινε σε εκκλησία στην Ηλιούπολη, εκεί που παντρεύτηκε ο γιος της Βαγγέλης Ψίχας. Οι καλεσμένοι ήταν λίγοι και καλοί φίλοι του ζευγαριού και της Άντζελας, η οποία κατέφθασε στο Ναό με το πολυτελή αυτοκίνητο του αγαπημένου της Νουράι Σαπουτζιάν. Η, δε, είσοδος της ήταν θεαματική και αν υπήρχε στρωμένο κόκκινο χαλί, θα έλεγες ότι παρευρισκόσουν σε χολιγουντιανά βαφτίσια.

Η "Λαίδη" κατέβηκε από το αυτοκίνητο, ασπάστηκε έναν κύριο που έσπευσε να την προϋπαντήσει και κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του Ναού, χαιρετώντας τα πλήθη. Ο αγαπημένος της ακολουθούσε κατά πόδας, κρατώντας ωστόσο μία απόσταση ασφαλείας. "Πως φαίνεται ότι η γυναίκα δεν ελέγχεται, αλλά ελέγχει τη σχέση" είπε η θεία και μ' έστειλε. Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, η Άντζελα με μάτια βουρκωμένα κοιτούσε την εγγονή της κι ένα χαμόγελο διαρκείας ήταν ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της. Δίπλα της στέκονταν τα παιδιά της, Βαγγέλης και Όλγα, ενώ όσο τα κοιτούσε η καλλιτέχνιδα, τόσο καμάρωνε. Νονοί της μικρής ήταν ένα φιλικό ζευγάρι των γονιών της. Μετά το τέλος της βάφτισης η οικογένεια και οι καλεσμένοι πήγαν για το καθιερωμένο γλέντι.
Η Δημητρίου δεν έκανε καμία δήλωση στους ρεπόρτερ που κατέκλυσαν το χώρο, παραπέμποντας τους στο δικηγόρο της. "Είδες, τι τσακάλι είναι; Αμέσως κατάλαβε τι θα τη ρωτούσαν" σχολίασε η θεία. Ωστόσο, αυτό που διέρρευσε είναι ότι η Άντζελα θα γίνει σε λίγους μήνες για δεύτερη φορά γιαγιά, καθώς η νύφη της είναι και πάλι έγκυος. Ως φαίνεται το ζεύγος πάει για πολύτεκνο.