Η Κατερίνα, ο Πρόδρομος και η κόμη του

09.11.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, οι μέρες στο Big Brother κυλούν σα νερό - ήδη έχουμε φτάσει στην 61η - όμως τα πράγματα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Οι παίκτες έχουν βαρεθεί την ίδια τους τη ζωή εκεί μέσα και πλέον αναλώνονται σε χαρτοπαίγνια, ύπνο και τσακωμούς. Μόνο η Κατερίνα έχει επιδοθεί στο κυνήγι του...Πρόδρομου
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Οι μέρες στο Big Brother κυλούν σα νερό - ήδη έχουμε φτάσει στην 61η - όμως τα πράγματα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Οι παίκτες έχουν βαρεθεί την ίδια τους τη ζωή εκεί μέσα και πλέον αναλώνονται σε χαρτοπαίγνια, ύπνο και τσακωμούς. Κάθε που βλέπω να μπαίνει στο πλάνο ο Ντίνος πηγαίνω μέχρι την κουζίνα να πιω λίγο νερό. Είμαι σίγουρη ότι θα τσακωθεί με κάποιον. Για παράδειγμα, την Πέμπτη παρεξηγήθηκε με την Κατερίνα.

Το περιστατικό, ωστόσο, δεν πήρε μεγάλη διάσταση, διότι η "Μις, τι Κάνετε καλά ευχαριστώ" τους χαλεπούς καιρούς που διανύει, με τις έντονες ανησυχίες της μήπως και είναι υποψήφια την Κυριακή, δε μπορούσε να χαλάσει την ατσαλάκωτη ευγενική εικόνα της. Αφορμή, για την παρεξήγηση στάθηκε το παιγνίδι με τις σημαίες, όπου ο ελληνοαμερικάνος προσπάθησε να διορθώσει ένα λάθος της. Αυτή ξίνισε τη μούρη της σα γεροντοκόρη που της φταίνε όλα, μπήζοντας μια μαχαιριά στην καρδιά του ευαίσθητου Ντίνου. "Man, δεν πρόκειται να ξανανοίξω το στόμα μου" είπε με ένα παράπονο στον Πρόδρομο. Μετά από 61 μέρες κατάλαβε επιτέλους ότι όσα λέει και κάνει παρεξηγούνται από όλους και μάλλον δεν είναι τυχαίο.


"Α, την τσαπερδόνα. Φιρί, φιρί το πάει να βρει το μάστορα της" άκουσα τον 70χρονο γείτονα του διπλανού διαμερίσματος να φωνάζει. Αναφερόταν στην Κατερίνα, η οποία από χθες που ο Πρόδρομος άλλαξε κόμη έχει χάσει τα λογικά της. Όπου πάει ο Σκοπελίτης αυτή από πίσω. Νερό πίνει αυτός; Νερό και αυτή. Στον κήπο να αεριστεί; Κι αυτή μαζί. Μόνο στο μπάνιο να κατουρήσει όρθια μαζί του δεν έχει επιχειρήσει. Ο, δε, Σκοπελίτης που είναι γάτα πονηρή, έπιασε το νόημα και μαζί με τον κουμπάρο του Τσάκα, την έχουν στο υπονοούμενο και την πλάκα. Όταν έπαιζαν χαρτιά, χωρίς να είμαι υπερβολική, τον έγδυσε με τα μάτια της. Κράταγε τον Ρήγα κι έβλεπε τον Πρόδρομο με στολή να κρατάει ένα κυρτό σπαθί, ωσάν τον Ριχάρδο το Λεοντόκαρδο. Την παρτίδα, τελικά, την πήρε η νεαρά, της οποίας ο "Προ" την είπε με τρόπο: "Αν δεν με κοιτάνε οι γυναίκες για είκοσι λεπτά, θα μπορέσω να νικήσω".

Αυτά, Σωτήρη μου, είναι τα πάθη ενός ωραίου άντρα. Αλλά και η Κατερίνα ζει το δικό της δράμα. Ξέρεις τι είναι να θες, αλλά να μη μπορείς; Είναι σα να μοιράζεις προσκλήσεις ελευθέρας εισόδου για πάρτι και να μην έρχεται κανείς.