Το νέο λουκ του Πρόδρομου

08.11.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, η Πέμπτη είναι η "μέρα κουρέματος" στο σπίτι του Big Brother. Οι άντρες είδαν πως τα μαλλιά τους έγιναν...κότσος και είπαν να τα κόψουν λίγο, μπας και γίνουν άνθρωποι. Το μεγάλο πρόβλημα το είχε ο Πρόδρομος, του οποίου οι ξανθές ανταύγειες αποτελούν παρελθόν.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Η Πέμπτη είναι η "μέρα κουρέματος" στο σπίτι του Big Brother. Οι άντρες είδαν πως τα μαλλιά τους έγιναν...κότσος και είπαν να τα κόψουν λίγο, μπας και γίνουν άνθρωποι. Το μεγάλο πρόβλημα το είχε ο Πρόδρομος, ο οποίος ουκ ολίγα πρωινά ήταν του στυλ "Τα μαλλιά μου είναι αφάνα, ωχ θυμίζω μια...φακλάνα". Ακολουθούσε ο Χρήστος, του οποίου τα μαλλιά θυμίζουν θυμάρι, ενώ περιποίηση ήθελε και η κόμη του Ντίνου. Στα μάτια του έπεφταν οι τρίχες, με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολο το διάβασμα μυθιστορήματος.

Πρωί πρωί, πήραν θέση μάχης στην τουαλέτα. Το πρώτο ζευγάρι ήταν οι Χρήστος - Ντίνος. Ο Ελληνοαμερικάνος, ο οποίος όταν ήταν μικρός κούρευε τις κούκλες της γειτονιάς, αν και δυσκολεύτηκε στο κεφάλι του Χρηστάκη κατάφερε και του έκανε ένα μαλλί μούρλια. Μετά κάθισε ο ίδιος για να τον σουλουπώσει ο Χρήστος. Αυτός, η αλήθεια είναι, δεν ήξερε, αλλά δεν έχει σημασία καμία, αφού έμαθε στο κεφάλι του Ντίνου. Άσε που η τύχη του πρωτάρη ήταν με το μέρος του και δεν του έκοψε κανένα αυτί.

Σειρά μετά πήραν οι "κουμπάροι". Ο Γιώργος, του οποίου ο παππούς ήταν μέγας μπαρμπέρης - είχε κουρέψει τα γίδια όλου του χωριού - περιποιήθηκε με προσοχή τον Πρόδρομο. Το αποτέλεσμα ήταν τω όντι καταπληκτικό και ο Σκοπελίτης έγινε ένας κούκλος. Οι χρυσές ανταύγειες του αποτελούν παρελθόν και η κατάμαυρη ρίζα επανήλθε. Τα κορίτσια του σπιτιού, μόλις τον είδαν άρχιζαν να βγάζουν διάφορες κραυγές: "Αααα, Ωοοο, Ιιιι". Κατά τα άλλα, το βράδυ ο Κώστας με το Ντίνο έκαναν προσπάθειες για να τα ξαναβρούν. Ο Ντίνος πλησίασε τον Αρτινό κι αφού έδωσαν αμφότερες εξηγήσεις, άρχισαν κομπλιμέντα του τύπου "να έχουμε να λέμε". Ο Κώστας του είπε πως όταν βγει θα τον περιμένουν πολλές γυναίκες για να του ανταποδώσει ο Ελληνοαμερικάνος "Κι εσένα το ίδιο". Ως φαίνεται, ο πάγος έχει λιώσει. Τα δύο παιδιά είναι διατεθειμένα να αφήσουν στην άκρη όσα τους χωρίζουν και να μην ξανά μανά τσακωθούν. Αμήν και πότε Σωτήρη μου, διότι δεν αντέχουν άλλο τα ώτα μου την τόση φασαρία. Ανταριάζομαι.