Εμπρηστική επίθεση κατά Άντζελας

07.11.2001
Αγαπημένε μου Λευτέρη, μέσα σε αναφιλητά η θεία μου με πληροφόρησε ότι άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο της Άντζελας Δημητρίου. "Κάρβουνο έγινε η Mercedes. Μόνο η ¨μούρη¨ έμεινε" είπε και λύγισε. "Λες και το έκαναν επίτηδες. Βρήκαν να χτυπήσουν παραμονές της γιορτής της και της βάφτισης της εγγονής της."
Αγαπημένε μου Λευτέρη,


Μέσα σε αναφιλητά η θεία μου με πληροφόρησε ότι άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο της Άντζελας Δημητρίου. "Κάρβουνο έγινε η Mercedes. Μόνο η ¨μούρη¨ έμεινε" είπε και λύγισε. "Λες και το έκαναν επίτηδες. Βρήκαν να χτυπήσουν παραμονές της γιορτής της και της βάφτισης της εγγονής της. Καταραμένοι να είναι οι άτιμοι" βρόντηξε η θεία που είναι φαν της "Λαίδης" κι έκλεισε το τηλέφωνο. Το όντως περίεργο περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 3.45. Η Άντζελα είχε παρκάρει το αυτοκίνητο στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου μένει στην Άνω Ηλιούπολη. Ενώ αυτή κοιμόταν στην αγκαλιά του Μορφέα - ίσως και του Νουράι, δεν ήμουν μπροστά - κάτω άγνωστοι περιέλουαν με βενζίνη την SLK, βάζοντας της στη συνέχεια φωτιά. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για να βρουν ποιος ή ποιοι το έκαναν, όμως μέχρι να ανακαλύψουν, η αοιδός στύβει το κεφάλι της μπας και καταλήξει η ίδια κάπου.

Στο μεταξύ, τίθενται αρκετά ερωτήματα. Θα πρέπει να προσέχει ή όχι; Στόχος των εμπρηστών ήταν μόνο το όχημα ή όχι; Ήθελαν να την φοβίσουν; Ή είχαν τσαντιστεί που αυτή κυκλοφορεί με Mercedes, ενώ οι ίδιοι με μεταχειρισμένο Seicento και είπαν "να της το κάψουμε για να μάθει"; Αν φορούσα καρό καπέλο και κάπνιζα πίπα θα λεγόμουν Σέρλοκ Χολμς και θα μπορούσα να σου βρω τις απαντήσεις. Τώρα το μόνο που κατάφερα να μάθω είναι η ηλικία της Αγγελικής Κιουρτσάκη. Το όνομα αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα της αοιδού και είναι το πατρικό της. Μετέτρεψε το Αγγελική σε Άντζελα, διότι την εποχή που έκανε κορδελιάστρα ήταν στα φόρτε της η Άντζελα Ζήλεια. Τώρα από το Κιουρτσάκη πως βγήκε το Δημητρίου, θα σε γελάσω. Τέλος πάντων, το επίμαχο θέμα είναι η ηλικία. Λοιπόν, η "Λαίδη" είναι 47 ετών.

Τώρα, δεν ξέρω αν έκανα καλά που το ανέφερα, καθότι κινδυνεύω να με χαρακτηρίσεις "κίτρινη". Εδώ η καλλιτέχνιδα ζει δύσκολες στιγμές κι εγώ ασχολούμαι με λεπτομέρειες. Πάντως, ρε παιδί μου, της αξίζουν συγχαρητήρια. Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο ομορφαίνει. Δύο μήνες είχα να τη δω και προσφάτως έπεσε στα χέρια μου μια φωτό της. Αν δεν είχε λεζάντα: "Η Άντζελα ερωτευμένη όσο ποτέ με το Νουράι Σαπουντζιέν" θα έλεγα ότι ο Αρμένιος την απατάει με νεαρά καστανή ύπαρξη. Τι μάτια, τι ζυγωματικά, τι χαμόγελο, μέχρι και τα φρύδια της ήταν τέλεια βγαλμένα! Είδες, τι κάνουν οι ενυδατικές κρέμες και οι κρέμες νυκτός, ημέρας, απογεύματος και ξημερώματος;