Τα γενέθλια του Νότη Σφακιανάκη

06.11.2001
Αγαπημένε μου Γιώργο, Την Παρασκευή που μας πέρασε είχε γενέθλια ο Νότης Σφακιανάκης. Ο αοιδός γιόρτασε το σημαντικό αυτό γεγονός με την παρέα αρκετών φίλων, γνωστών και δημοσιογράφων, καθώς συνδύασε τη μέρα με την παρουσίαση του νέου του cd-single.
Αγαπημένε μου Γιώργο,
Την Παρασκευή που μας πέρασε είχε γενέθλια ο Νότης Σφακιανάκης. Ο αοιδός γιόρτασε το σημαντικό αυτό γεγονός με την παρέα αρκετών φίλων, γνωστών και δημοσιογράφων, καθώς συνδύασε τη μέρα με την παρουσίαση του νέου του cd-single. Στο event ήμουν κι εγώ καλεσμένη, όμως τελευταία στιγμή έστειλα μια ξαδέρφη μου, η οποία τυγχάνει σφόδρα ερωτευμένη με το Νότη και δεν θα τ’ άντεχε για μια ακόμη φορά να μη δει από κοντά το "ίνδαλμα" της. Το ραπόρτο που μου έστειλε ήταν πλήρης.
Το "παρών" στο πάρτι έδωσε σύσσωμη η οικογένεια Σφακιανάκη, η Κίλλι, τα τέκνα Απόλλων και Αφροδίτη και μια φίλη της μικρής από το νηπιαγωγείο. Εκεί ήταν ακόμη ο Χρήστος Δάντης με την Κατερίνα Τοπάζη, η Πέγκυ Ζήνα, ο Μάκης Μάτσας και ο Ηλίας Μαροσούλης.
Ο Νότης ενδεδυμένος με λευκό κοστούμι, ως καλλιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του, αφίχθηκε μετά της φαμίλιας του, αφού είχαν συγκεντρωθεί οι καλεσμένοι. Με την είσοδό του τα φλας άστραψαν και βρόντηξαν. Αυτός χαιρέτησε τα πλήθη και με χαλαρή διάθεση παρουσίασε τη δουλειά του. Μόλις, οιν κάμερες έσβησαν κι έκλεισε η τηλεοπτική σύνδεση, ανέλαβε τα καθήκοντα του οικοδεσπότη.
Πήγαινε από τραπέζι σε τραπέζι, συνομιλώντας με όλους τους καλεσμένους. Ειδικά, με το Δάντη και τη Ζήνα - στα πλαίσια της σύσφιξης της επαγγελματικής τους σχέσης, ενόψει "Ουρανού" το χειμώνα - ήταν μες στα χωρατά και το μπλα, μπλα όλο το βράδυ. Έκπληξη προκάλεσε η παρουσία του επιχειρηματία Μαροσούλη, με τον οποίο ο Σφακιανάκης συνεργάστηκε τα τελευταία 5 χρόνια. Οι φήμες τους ήθελαν ψυχραμένους μετά την αποχώρηση του καλλιτέχνη και τις δηλώσεις - πικρίας στις εκάστοτε συνεντεύξεις του.
Οι δυο τους, ωστόσο, τα είπαν ουκ ολίγες φορές στο πάρτι και μονίμως είχαν ένα χαμόγελο Colgate ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους. Η παρουσίαση έγινε στο "Αρχαίων γεύσεις" και χωρίς να έχω σκοπό να διαφημίσω το εν λόγω μαγαζί, η επιλογή του δεν ήταν τυχαία. Ο Νότης φαν της αρχαίας Ελλάδας, θέλησε να παραθέσει στους φίλους του, ένα συμπόσιο και να φάνε όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Θραύση έκαναν τα γουρνόπουλα που ήταν γεμισμένα με φρούτα. Φαΐ που θα το έτρωγε μετά βουλιμίας και ο Οβελίξ κι ας ήταν...Γαλάτης.


Δήμητρα Ζάρκου