Η Λευκή προκάλεσε ταραχή

02.11.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, μια παροιμία λέει "Ήταν στραβό το κλίμα, το' φαγε και ο γάιδαρος". Το ίδιο και το αυτό ισχύει στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού, όπου οι παίκτες έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια εξαιτίας της Λευκής.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Μια παροιμία λέει "Ήταν στραβό το κλίμα, το' φαγε και ο γάιδαρος". Το ίδιο και το αυτό ισχύει στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού, όπου οι παίκτες έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια εξαιτίας της Λευκής. Το φύλαγμα του σκύλου και του αυγού τους έπεσε βαρύ την εβδομάδα αυτή κι επειδή δεν έχουν κάνει ντοκτορά στο μπέιμπι σίτινγκ έπρεπε να αφήσουν κάτι στο περιθώριο. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, αποφάσισαν πως προέχει η επιτυχία της αποστολής, διότι πάνω σε αυτή έχουν ποντάρει όλο τους το βιός για την εβδομάδα: τσιγάρα, τσίχλες, καραμέλες, σοκολάτες. Έτσι, το σκυλάκι, μονάχο του καθώς ήταν, βγήκε στον κήπο και μόνο αντίσκηνο δεν έστησε εκεί.

Ο Μεγάλος Αδελφός πήρε το σκυλί από το σπίτι κι εκεί που οι ένοικοι έλεγαν "Ουφ, το ξεφορτωθήκαμε το κατοικίδιο" η Λευκή επανήλθε δριμύτερη. Αυτή τη φορά μπήκαν όροι, όπου το σκυλί απαγορεύεται να βγαίνει στον κήπο (μόνο με συνοδεία μπορεί να κάνει μια βόλτα), να "πηγαίνει για τις ανάγκες του στην τουαλέτα" και όχι στη γωνία του σαλονιού, διότι η μοκέτα κοστίζει μια περιουσία και γενικά κάποιος να το προσέξει. Μεταξύ μας, οι όροι είναι βάρβαροι. Για να μη στα πολυλέω, το βράδυ της Πέμπτης έπρεπε κάποιος να κοιμηθεί μαζί της στο σαλόνι. Κατόπιν, ψηφοφορίας βγήκε ο Κώστας. Ο Αρτινός επειδή είχε να φυλάξει και το αυγό, αποφάσισε να δέσει τη Λευκή με το λουρί. Τα νέα έφτασαν στα αυτιά της Ελίνας στην οποία ξύπνησαν μέσα φιλόζωα ένστικτα. Πρώτη φορά άκουγε ότι υπάρχουν λουριά που δένεις το σκύλο για να μη γυρνάει από δω κι από κει και δεν το βάσταξε η ψυχή της. Με τα μάτια βουρκωμένα πήγε στο σαλόνι, όπου κάθονταν ο Κώστας με το Χρήστο. "Καλά δε ντρέπεστε να δένετε το ζώο" τους είπε, εξαγριώνοντας τον μέχρι πρότινος πράο Χρήστο. "Μη μιλάς στον πληθυντικό, γιατί θα σφαχτούμε" ούρλιαξε. Το επεισόδιο δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση, όμως η Βολιώτισσα το πήρε κατάκαρδα.

Πρόβλημα, όμως, Σωτήρη μου αντιμετωπίζει και η δεσποινίς "Γεια σας, τι κάνετε, καλά ευχαριστώ" Κατερίνα. Η νεαρή αφού εξάντλησε όλες τις εμπειρίες και τα οράματά της στους μισούς ενοίκους, είπε να προσεγγίσει τον Πρόδρομο και τον Τσάκα για να τα μάθουν κι αυτοί. Η πρώτη επαφή έγινε, αλλά δημιούργησε νέα προβλήματα στην κοπέλα. Ο Ντίνος ζήλεψε, ένιωσε παραμελημένος. Φοβήθηκε, πως η Κατερίνα θα παρασυρθεί από τον "πονηρό" Πρόδρομο, ο οποίος θα φροντίσει να εκμεταλλευτεί την αθωότητα της. Εξάλλου, γι αυτό το λόγο δεν έκανε κάτι ο ίδιος. Παρόλο που του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες. Πήγε, λοιπόν και είπε τις ανησυχίες του στην Ελίνα. Αυτή, τις μεταβίβασε στην Κατερίνα, η οποία δεν άντεξε, έβαλε τα κλάματα. "Μα τι θα κάνω επιτέλους με τους άντρες; Μακάρι, να γεννιόμουν άσχημη" έλεγε μέσα της, ενώ πήγαινε να πει στον πληγωμένο Ντίνο, να μη φοβάται.