Κάηκε το σαλέ της Μαστροκώστα

29.10.2001
Αγαπημένε μου Λευτέρη, μεγάλο κακό βρήκε τη Γωγώ Μαστροκώστα μέρες γιορτινές. Του Αϊ Μήτσου ανήμερα, ξημερώματα Σαββάτου για να είμαι πιο σωστή, το ένα εκ των δύο σαλέ της στην Αράχοβα πήρε φωτιά. Στάχτη και μπούρμπερι έγινε το οίκημα και η γυμνάστρια πάει να σκάσει.
Αγαπημένε μου Λευτέρη,


Μεγάλο κακό βρήκε τη Γωγώ Μαστροκώστα μέρες γιορτινές. Του Αϊ Μήτσου ανήμερα, ξημερώματα Σαββάτου για να είμαι πιο σωστή, το ένα εκ των δύο σαλέ της στην Αράχοβα πήρε φωτιά. Στάχτη και μπούρμπερι έγινε το οίκημα και η γυμνάστρια πάει να σκάσει. Στην περιοχή, κατά μια δαιμόνια τύχη, βρέθηκε η θεία μου που είχε πάει εκεί για τη γιορτή μιας συμπεθέρας της. Έτσι, έχω ένα μικρό ρεπορτάζ για το συμβάν.

Η Γωγώ, φιλότιμος άνθρωπος καθώς είναι- "και το βρακί της δίνει άμα είσαι φίλος της" μου είχε πει κάποτε άνθρωπος που τη γνώριζε -, έδωσε τα κλειδιά σε ένα φίλο της ονόματι Κασάρ για να περάσει το Σαββατοκύριακο. Αυτός με το ψοφόκρυο που έκανε έξω άναψε το τζάκι και ο, τι είδους θέρμανση υπήρχε εκεί. Αφού έψησε κάστανα και παϊδάκια, κατά τις 12 το βράδυ, έφυγε για ένα σεργιάνι στη νυχτερινή ζωή της Αράχοβας, αφήνοντας αναμμένο το τζάκι. Στις 00:45 έγινε το κακό. "Μια σπίθα είναι αρκετή για να φέρει την καταστροφή" προειδοποιούσε το υπουργείο Γεωργίας και το ίδιο ίσχυσε στο σπίτι της γυμνάστριας. Η φωτιά πήρε αμέσως ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σε λίγη ώρα το σπίτι έγινε αποκαΐδια.

Η TV persona (για να περικλείσω όλες τις ιδιότητες της) ειδοποιήθηκε και πήγε άρον, άρον στο Λειβάδι. Μόλις αντίκρισε το θέαμα η καρδιά της έγινε χίλια κομμάτια. Όχι για τις υλικές ζημιές που φτάνουν τα 30 εκατομμύρια, αλλά για τις ηθικές. Η κοπέλα εδώ και τέσσερα χρόνια είχε στερηθεί πολλά πράγματα και είχε μπει σε ένα πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας, μέχρι να μαζέψει τα λεφτά για να αγοράσει τα τρία σαλέ από τον προκάτοχό τους. Κι αυτόν τον κύριο, Λεύτερη μου θεωρεί ως υπαίτιο της καταστροφής, καθώς η κατασκευή των σπιτιών ήταν αν μη τι άλλο άχρηστη. Το δυστύχημα γι αυτήν είναι ότι δεν το είχε ασφαλίσει, οπότε σε περίπτωση που θελήσει να το ξαναχτίσει θα πρέπει να κάνει εκ νέου οικονομία. Αλλά δεν τη νοιάζει τη Γωγώ.