Οι ''Μήτσοι'' του e-go

26.10.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, η μέρα η σημερινή είναι τω όντι άγια και μεγάλη. Είναι του Αϊ Μήτσου ανήμερα και οι απανταχού Δημητρούλες και Δημήτρηδες έχουν την τιμητική τους. Στο e-go (ζωή να έχουμε) γιορτάζουμε κάμποσοι.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Η μέρα η σημερινή είναι τω όντι άγια και μεγάλη. Είναι του Αϊ Μήτσου ανήμερα και οι απανταχού Δημητρούλες και Δημήτρηδες έχουν την τιμητική τους. Στο e-go (ζωή να έχουμε) γιορτάζουμε κάμποσοι. Πρώτος και καλύτερος ο "Μπαμπαλαίουρας", ο administrator, ο οποίος έφερε να μας κεράσει Φραμπουάζ. Συνήθως, όταν κάτι έχει όνομα περίεργο δεν το τρώω για το "φόβο των Ιουδαίων", σήμερα, όμως, μέρα που είναι, είπα να παραβιάσω τον κανόνα. Τι το ήθελα, όμως Σωτήρη μου, μέχρις στιγμής μετράω τρία κι ώσπου να φύγω ο αριθμός θα μεγαλώσει δραματικά.

Την τιμητική του έχει και ο επονομαζόμενος "Τσίχλας" από το Τσίχλης. Ο Μήτσος άργησε να έρθει, γιατί γύρισε ανάποδα όλο το λεκανοπέδιο μέχρι να βρει φρέσκιες φράουλες για τις τάρτες. Βέβαια, γιορτάζει και η καλή του (συνάδελφος του Κούγια στα δικαστήρια) και μας έφερε γλυκά για το καλό.

Τη λίστα συμπληρώνει η αφεντιά μου, γνωστή στους διαδρόμους του e-go, ως "Μήτσος" ή "Μιμίκα", "Ρόιτερ", "Κατιναριό". Εγώ έφερα τούρτες παγωτό, σοκολατίνες, σου, κοκ κι άλλα πολλά, διότι η χαρά μου είναι τεράστια. Αυτή τη μοναδική μέρα του χρόνου περιμένω η δύσμοιρη για να μου δώσουν κάνα φιλί. Όπως τη Ρέα την ασπάστηκαν όλοι όταν έφυγε από το σπίτι, έτσι κι εγώ με βαθύτατη συγκίνηση σηκώνομαι στις μύτες των ποδιών μου (δεν τυγχάνω και το πρώτο μπόι) και φιλώ σταυρωτά τους άνδρες συναδέλφους. Κι ευτυχώς, για μένα είναι πολλοί στον αριθμό.

Την τιμητική της έχει και η Αγγελική -γνωστή και ως "Fashion" - αφού είναι τα γενέθλια της. Κατά ένα περίεργο τρόπο, αντί να αφήσει να περάσει η μέρα στα ψιλά "Ρε σεις πόσο έχουμε σήμερα;", έφερε ένα κουτί γλυκά κι άρχισε να κερνάει τον κόσμο. Μόνο τους εργάτες απέναντι στην Αττική οδό, δεν βγήκε να τρατάρει. Αν και το πρωί πέρασε ένα μικρό "Γολγοθά" - στη γειτονιά της είχε λαϊκή και το αυτοκίνητό της το είχε κλείσει ένας πάγκος με κάλτσες (5 ζευγάρια ένα χιλιάρικο), μποξεράκια και σουτιέν - δε στάθηκε αρκετό να της χαλάσει τη διάθεση.

Εδώ, κλείνω το γράμμα μου. Εύχομαι του χρόνου τέτοια μέρα να είμαστε όλοι εδώ μαζί, γεροί δυνατοί κι εσύ να σκεφτείς να μου φέρεις κάνα δώρο. Όχι σα φέτος, που έβγαλες την υποχρέωση σου με ένα χυμό ροδάκινο, από το κυλικείο.