Απομακρύνονται Δώρα - Χρήστος

19.10.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, σε μεγάλο προβληματισμό έχουν βάλει το Πανελλήνιο η Δώρα και ο Χρήστος. Οι δύο νέοι τις τελευταίες δύο μέρες έχουν απομακρυνθεί και οι μελιστάλαχτες στιγμές τους είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Σε μεγάλο προβληματισμό έχουν βάλει το Πανελλήνιο η Δώρα και ο Χρήστος. Οι δύο νέοι τις τελευταίες δύο μέρες έχουν απομακρυνθεί και οι μελιστάλαχτες στιγμές τους είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Η ξανθιά καμπυλόγραμμη γυναίκα, λες και την έχει τσιμπήσει μύγα, με το που βλέπει να ξεπροβαίνει στο χώρο ο Χρηστάκης, αρχίζει να ιδρώνει, να κοκκινίζει και είτε φεύγει, είτε μένει και κάνει την αδιάφορη. Να ας πούμε χθες ετοίμαζε του Πρόδρομου λίγο φαγάκι και με το που πήγε στην κουζίνα ο Χρήστος μόνο που δεν του πέταξε την κατσαρόλα στο κεφάλι. Της έλεγε ανέκδοτα κι αυτή του απαντούσε ότι είναι κρύα, έκανε να την αγκαλιάσει και απομακρυνόταν, πήγαινε να της μιλήσει γλυκά και του έλεγε πως πρέπει: "Να σοβαρέψεις και να μην κάνεις σαν το χαζό".

Μα συγνώμη είναι κουβέντες αυτές; Και από πότε, δηλαδή, θεωρείται γελοίος αυτός που αγκαλιάζει, κάνει μασάζ, μανικιούρ, πεντικιούρ και γενικά κατσιάζει μια γυναίκα που ανταποκρίνεται πλήρως; Τι μεσολάβησε και ψυχράθηκε η Δώρα; Απ' ότι μου είπε ο έμπειρος σε τέτοιου είδους ανθρώπινες σχέσεις, γείτονας μου, η νεαρά φέρεται έτσι, διότι θέλει να κρύψει αυτό που πραγματικά νιώθει μέσα της. Με λίγα λόγια, οι κάμερες της έχουν κόψει τα "φτερά" και το διάστημα 7 με 8 το πρωί που αυτές κλείνουν, θεωρείται από πλευράς της ως "άγρια χαράματα". Αλλά και ο Χρηστάκης σήμερα (39η μέρα) ήταν απόμακρος. Όταν βγήκε στον κήπο και την είδε να κάθεται μονάχη της, κάθισε απέναντι χωρίς να της δώσει σημασία, αγναντεύοντας το απέραντο του...φράχτη. Αυτή κατά το "η γυναίκα είναι σαν τα γραμματόσημα: όσο τη φτύνεις τόσο κολλά" άρχισε να του τραγουδά "Αγάπα με μ' όλα τα λάθη που έχω κάνει, κράτα με" με αποτέλεσμα αυτός να την κοιτάξει με ένα βλέμμα σαν τον Κώστα Κακαβά στο "Αμάρτησα για το παιδί μου". Τελικά, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Μη νομίζεις, όμως, το φαινόμενο είναι γενικό. Οι επιδράσεις από τις 39 μέρες εγκλεισμού στο σπίτι αρχίζουν σιγά, σιγά να φαίνονται. Η Κατερίνα εκδηλώνει μάλλον τη πιο βαριά μορφή και μετά το Ντίνο, τον Κώστα, άρχισε τα υπονοούμενα και στον Πρόδρομο, ο οποίος για την ιστορία δεν είναι σαν τους προηγούμενους και δεν...χαρίζει κάστανα. Οι υπόλοιποι ένοικοι είναι στον κόσμο τους και συνέχεια τσακώνονται μεταξύ τους, πότε για τη νέα αποστολή που είναι οι πρώτες βοήθειες, πότε για το πρωινό ξύπνημα, πότε για το ένα και το άλλο. Η Ρέα την τελευταία εβδομάδα ένωσε τα δάκρυά της με την Ελίνα, αποτελώντας ένα αχτύπητο δίδυμο "Μάρθα Βούρτση - Χριστίνα Ζήλεια". Μαζί συνέθεσαν ένα τραγούδι για την Ειρήνη, όπου μέχρι να το τελειώσουν έριξαν πολύ κλάμα. Ιδού κάποιοι στίχοι, αλλά προσοχή πριν τους διαβάσεις έχε μαζί σου ένα μαντηλάκι. Θα σου χρειαστεί

Άρχισε σαν συζήτηση, απλά για την ΕΙΡΗΝΗ, βρεθήκαμε αντιμέτωποι στο τι μπορεί να γίνει.
Άκουσα να μαλώνουνε, δέχθηκα επιθέσεις, ίσως γιατί ο τόπος μου ήταν σε λάθος θέση.