Γιουροβίζιον: "Απ' όλα έχει ο μπαξές"!

07.02.2007
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Είσαι προβληματισμένος γιατί δεν ξέρεις ποιο τραγούδι να ψηφίσεις για την Γιουροβίζιον; Θέλεις το sms σου να πιάσει τόπο
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Είσαι προβληματισμένος γιατί δεν ξέρεις ποιο τραγούδι να ψηφίσεις για την Γιουροβίζιον; Θέλεις το sms σου να πιάσει τόπο και να μην πάει χαμένο το ένα ευρώ συν το ΦΠΑ; Εγώ είμαι εδώ. Η κρατική τηλεόραση παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης τα τρία υποψήφια τραγούδια, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, όπως αρμόζει στο συγκεκριμένο θεσμό. Ωχ αμάν.

Και μιας που αναφώνησα «αμάν», θυμήθηκα να σου πω ότι δύο τραγούδια (Σαρμπελ και Δάντης) παρόλο που είναι σε αγγλικό στίχο, έχουν μέσα - έστω και λίγο - το... ελληνο-ανατολίτικο στοιχείο. Μπας κι ενθουσιάσουμε τους Ευρωπαίους, οι οποίοι - με αυτά που άκουσα - θα πρέπει να μας συμπαθούν πολύ για να μας βγάλουν στην πρώτη δεκάδα! Αλλά ας πάρω τα τραγούδια με τη σειρά.

Ο «Ρίκι - Σαρμπέλ - Μάρτιν» άδει το «YASSOU MARIA» σε μία λατινο-τσιφτετελο- ποπ μίξη. Μην περιμένεις «παπάδες» σε αυτό το τραγούδι, αλλά λίγο το κούνημα του καλλιτέχνη, λίγο το κούνημα το δικό σου (γιατί με τα πολλά σου έρχεται και το λίκνισμα του γοφού), λίγο το επιφώνημα «Γεια σου Μαρία» κατά το «Γεια σου Ελλάδα», σου βγαίνει το... πατριωτικό και το στέλνεις το sms. Στην Τάμτα, πάλι, επέλεξαν μία μπαλάντα "WITH LOVE" και η νεαρή αοιδός, δεν είχε παρά να τη στηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μάζεψε την αφάνα της πίσω, έβγαλε τα καυτά σορτσάκια και ως γλυκό και άγουρο κοριτσάκι είπε την μπαλάντα, που ομολογουμένως είναι ωραία και τρυφερή. Αλλά όχι για την Γιουροβίζιον.

Είναι να την ακούς σε κάνα καλοκαιρινό lounge - bar restaurant. Οπότε εδώ το σκέφτεσαι το sms. Και πάμε τώρα στο «βαρύ» πυροβολικό που ακούει στο όνομα Χρήστος Δάντης. Ροκ - τετελι είναι το «NO MADONNA» και το εν λόγω τραγούδι, εκτός των άλλων, σου δίνει την ευκαιρία να παίξεις μαζί με τους φίλους σου το παιγνίδι «Βρες τι σου θυμίζει». Όσον αφορά το στίχο, που οι δημιουργοί του μας είπαν ότι θα είναι μεγάλη έκπληξη σου παραθέτω το ρεφρέν «HAD ENOUGH AND NOW I'M LEAVING ELVIS HAS LEFT THE BUILDING YOU HAD YOUR CHANCE YOU HAD THE HONOUR BUT BABY YOU'RE NO MADONNA». Μάλιστα. Πάντως, ως κομμάτι είναι δυνατό και ένα κούνημα του κεφαλιού και λίκνισμα του γοφού (ροκ-τετελι γαρ) το κάνεις. Για να καταλάβεις, οι παριστάμενοι στην αίθουσα μπήκαν αμέσως στο κλίμα. Άρα εδώ -λίγο το κομμάτι, λίγο ο Δάντης - τα sms θα πάνε σύννεφο!


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]