Η γέννηση μιας...Βοσκοπούλας

17.08.2001
Αγαπητέ Σωτήρη, επιτέλους μετά τους τόσους γάμους και χωρισμούς έχουμε μια γέννηση για να σπάσει η μονοτονία. Και δεν πρόκειται για την οποιαδήποτε γέννηση, αλλά για της...Βοσκοπούλας. Μην πάει ο νους σου σε τσοπάνους και στάνες, ούτε και να θεωρείς ότι η ζέστη με βάρεσε κατακούτελα. Απλά, ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο ήρθε στον κόσμο η κόρη της Άντζελας Γκερέκου και του Τόλη Βοσκόπουλου.
Αγαπητέ Σωτήρη,


Επιτέλους μετά τους τόσους γάμους και χωρισμούς έχουμε μια γέννηση για να σπάσει η μονοτονία. Και δεν πρόκειται για την οποιαδήποτε γέννηση, αλλά για της...Βοσκοπούλας. Μην πάει ο νους σου σε τσοπάνους και στάνες, ούτε και να θεωρείς ότι η ζέστη με βάρεσε κατακούτελα. Απλά, ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο ήρθε στον κόσμο η κόρη της Άντζελας Γκερέκου και του Τόλη Βοσκόπουλου. Εξ' ου και το Βοσκοπούλα. Ο πελαργός, Σώτο μου, επισκέφτηκε το ζεύγος κομμάτι νωρίτερα, μόλις δύο μήνες, ωστόσο η κόρη τους χαίρει άκρας υγείας.
Ήταν 9.30 το βράδυ της Τετάρτης , όταν η Άντζελα ένιωσε έντονους πόνους. Στην αρχή πίστεψαν ότι έφταιγε το μεσημεριανό γιουβετσάκι, όμως οι πόνοι δεν υποχωρούσαν και τότε κατάλαβαν ότι...γεννάνε. Αμέσως ειδοποίησαν το γυναικολόγο να ετοιμάσει δωμάτιο στο "Μητέρα". Σε χρόνο dt -λείπει και κόσμος- έφτασαν στο νοσοκομείο και η Γκερέκου μπήκε στο χειρουργείο. Οι επόμενες ώρες για τον Τόλη ήταν ένα "μαρτύριο". Η αγωνία του για τον τοκετό είχε χτυπήσει κόκκινο, ώσπου στις 11.00 ο γιατρός ανακοίνωσε: "κ. Βοσκόπουλε συγχαρητήρια, αποκτήσατε μια κορούλα".

Νομίζω, Σώτο μου, καταλαβαίνεις τι ακολούθησε. Αγκαλιές με την αδερφή του Γκάρυ, με τον κουνιάδο του και την πεθερά του, ενώ μακάρια η νοσοκόμα που βρέθηκε πρώτη μπροστά του. Αφού ετοίμασαν το παιδί και το έβαλαν στη θερμοκοιτίδα, ως είθισται για τα πρόωρα, ο αοιδός πήγε και το είδε. Με το που το αντίκρισε, δάκρυα συγκίνησης πλημμύρισαν τα μάγουλά του κι ένας κόμπος ωσάν καρύδι ανέβηκε στο λαιμό του. "Είναι σα τη μάνα της. Και τι μεγάλα πράσινα μάτια" είπε και της αφιέρωσε το γνωστό τραγούδι "Γαλανομάτα μάγισσα". Αφού το είχε πρόχειρο γιατί να μην το κάνει; Μετά, πήγε στη σουίτα της αγαπημένης του και της είπε τα καθέκαστα για το μωρό και πόσο της μοιάζει.
Το πότε θα επιστρέψει το μωρό στο σπίτι είναι προς το παρόν άγνωστο. Αν όμως μου τάξεις, θα σου πω πως θα την ονομάσουν. Μαρία, έτσι θα τη βαφτίσουν, διότι το ζευγάρι την έταξε στην Παναγία, μόλις έμαθαν τα νέα της εγκυμοσύνης.