Και για την ακρίβεια αποκλειστικά και μόνο τους ίδιους. Βαρύς ο σχολιασμός από τη Σίσσυ Χρηστίδου των λεγομένων του Χάρη Βαρθακούρη για τους λόγους που η σύζυγός του Αντελίνα Βαρθακούρη απέχει από τα τηλεοπτικά πλατό. Τι είπε ο Χάρης; Ανάμεσα σε άλλα και την εξής φράση που άνοιξε και τον ασκό του Αιόλου:
«Όσο τα παιδιά μας έχουν ανάγκη τη μητέρα τους στο σπίτι, η θέση της είναι στο σπίτι και να μην παρεξηγηθεί. Δουλεύω εγώ και για τους δύο» ήταν τα λόγια του κι επειδή ξέρουμε πολύ καλά το εν λόγω ζευγάρι αυτό που είπε από πίσω έκρυβε πως ο ίδιος το πήρε όλο πάνω του –το οικονομικό βάρος της οικογένειας, όλες τις υποχρεώσεις τους δηλαδή για να είναι η Αντελίνα με τις κόρες τους και ήταν μια απόφαση που πήραν από κοινού και είχε δύο παραμέτρους. Η πρώτη ήταν φυσικά να είναι η Αντελίνα με τα κορίτσια τους που είναι στην προεφηβεία και εφηβεία και η δεύτερη να μην «αναγκαστεί» να πει ναι σε προτάσεις που δεν την εκφράζουν μόνο και μόνο για να έρχεται άλλο ένα εισόδημα στο σπίτι. Να το κάνει μόνο και μόνο βιοποριστικά δηλαδή.
«Το λέω ήρεμα. Θα μπορούσε το ίδιο πράγμα να διατυπωθεί όχι ως προσωπική του θέση, αλλά ότι έχει επιλέξει η ίδια να είναι στο σπίτι με τα παιδιά. Είναι τελείως διαφορετικό το νόημα κι η τοποθέτηση από το ότι η θέση της είναι στο σπίτι γιατί αυτό είναι δική του θέση. Εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί για το πως διατυπώνουμε τέτοια πράγματα» είπε για αυτό το θέμα η Σίσσυ Χρηστίδου στον αέρα του «Χαμογέλα και πάλι» και συνέχισε:
«Η θέση της είναι στο σπίτι είναι μία τοποθέτηση πολύ συγκεκριμένη που αφορά τη δική του θέση. Πολλές γυναίκες εκεί έξω δεν έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν αυτό. Ξέρετε ποια είναι η θέση μου σε αυτά τα κομμάτια και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας. Όταν κάνουμε δημόσιες δηλώσεις, πρέπει να σκεφτόμαστε και ποιοι μας ακούνε κι τι μπορούν να νιώσουν με αυτό που λένε. Προτιμώ να διευκρινίζουμε ότι για αυτές τις γυναίκες είναι δική τους επιλογή.
Εγώ που το βλέπω κι είμαι εργαζόμενη μητέρα να πω δηλαδή ότι τα παιδιά μου με χρειάζονται κι είμαι στη δουλειά; Τι είμαι; Αυτού του είδους τα σχόλια καθρεφτίζουν αυτήν την πατριαρχία»
Λίγες ώρες αργότερα η ίδια η Αντελίνα Βαρθακούρη με ένα story με μια κοινή τους φωτογραφία έβαλε τα πράγματα στη θέση τους:
«Ευλογημένη που σε έχω! Ο καλύτερος πατέρας και σύζυγος. Οι κόρες μας κι εγώ σ’ ευχαριστούμε για όλα όσα είσαι και για όλα όσα μας προσφέρεις. Μαζί πάντα και παντού, με σεβασμό στους ρόλους μας. Στα εύκολα και στα δύσκολα παρέα, χέρι – χέρι. Με σεβασμό στην οικογένεια.
Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν, μας τιμούν με τα όμορφα λόγια τους, την κοινή λογική τους και τους ευχαριστώ από καρδιάς.
Για όσους έχουν σύγχυση για το πού ξεκινάει η πολιτική ορθότητα, πότε πρέπει να την «χρησιμοποιούμε» και πότε όχι, τους προτείνω να σκέφτονται λίγο παραπάνω»