Αυτοί μαζί δεν κάνουνε

23.06.2001
Φίλτατη Ελένη, αν και μου πήρε καιρό τελικά, διαπίστωσα κι εγώ πως "Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας". Για του λόγου το αληθές η Κιμ Μπάσιντζερ τα ξαναβρήκε με τον Άλεκ Μπόλντουιν κι όχι μόνο αυτό, αλλά σκέφτονται να υιοθετήσουν ένα μωρό. Εμένα, τώρα κανονικά δε θα έπρεπε να με νοιάζει μία, διότι τι μου είναι; Αδέλφια;
Φίλτατη Ελένη,


Αν και μου πήρε καιρό, τελικά διαπίστωσα κι εγώ πως "Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας". Νομίζεις ότι με έπιασε το αντιφεμινιστικό μου αίσθημα ή ότι έχω πάθει παράκρουση ακούγοντας Στράτο Διονυσίου; Λάθος, Ελενάρα μου, στο συμπέρασμα αυτό - που παρεμπιπτόντως είναι και διαχρονικό - κατέληξα μετά από τα νέα που έμαθα.

Παιδί μου, η Κιμ Μπασιντζερ τα ξαναβρήκε με τον Άλεκ Μπόλντουιν κι όχι μόνο αυτό, αλλά σκέφτονται να υιοθετήσουν ένα μωρό. Έμένα, τώρα κανονικά δε θα έπρεπε να με νοιάζει μία, διότι τι μου είναι; Αδέλφια; Ωστόσο, θα σου πω τα καθέκαστα, αφενός γιατί θέλω να κατανοήσεις τον συλλογισμό μου, αφετέρου γιατί άμα δεν τα πω κάπου θα σκάσω. Και ξέρεις ότι αυτό δεν είναι καλό.

Το ζεύγος Ελενάρα μου, τον Ιανουάριο που μας πέρασε, μετά από 10 χρόνια γνωριμίας και εφτά γάμου, αποφάσισε να χωρίσει. Βλέπεις, τα έτη κοινής συμβίωσης ήταν πολλά κι ένα ανδρόγυνο του Χόλιγουντ, που σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορούσε να μείνει άλλο μαζί. Την άποψη αυτή, οφείλω να πω, την είχε ο Άλεκ, ο οποίος, εν μια νυκτί μάζεψε τα μπογαλάκια του κι έφυγε από σπίτι, αφήνοντας πίσω μια απαρηγόρητη Κιμ. Άυτό λένε κάποιες πηγές, διότι κάποιες άλλες ισχυρίζονται πως το ζευγάρι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και οι τσακωμοί τους ήταν πλέον μια βιολογική ανάγκη, σαν το φαΐ ένα πράγμα.

Άλλοι πάλι -λίγοι στον αριθμό - λένε πως ο Αλεκ μόνο που δε χειροδίκησε στη σύζυγό του. Αιτία όλων αυτών ήταν κυρίως η ασυμφωνία χαρακτήρων, αλλά και η ζήλια του Μπόλντουιν που μέρα με τη μέρα μεγάλωνε. Κατανοητό αυτό, άμα έχεις για γυναίκα σου κοτζάμ Μπάσιντζερ. Τέλος πάντων, μη στα πολυλέω, μετά από λίγο καιρό ήρθε και η αγωγή διαζυγίου κι ο καθένας φάνηκε πως θα τραβήξει το δρόμο του.

Για τον Άλεκ τα πράγματα ήταν όντως δύσκολα. Ούτε θηλύκια γάτα, που λέει ο λόγος, δεν τον πλησίασε και το όνομά του δε μπλέχτηκε ούτε σε ένα σκάνδαλο. Αντίθετα, η Μπασιντζερ με το που χώρισε αμέσως συζητήθηκε. Θα θυμάσαι που είχε βουίξει ο κόσμος για το υποτιθέμενο φλερτ της με τον Αλ Πατσίνο, συμπρωταγωνιστής της στη νέα της ταινία.

Ο Μπόλντουιν ακούγοντας όλα αυτά το ξανασκέφτηκε το πράγμα και σου λέει: "Ρε συ, η γυναίκα μου αρέσει" κι άρχισε να δηλώνει αριστερά και δεξιά πόσο του λείπει και πως θέλει μια δεύτερη ευκαιρία για το γάμο τους. Όπερ κι εγένετω, διότι δεν ξέρω τι σου έχουν πει εσένα για την Κιμ, αλλά πρόκειται για μια σοβαρή κυρία που πάνω από όλα έχει την οικογένεια της. Δηλαδή, τον άντρα της και την 5χονη κόρη τους Ireland, κατά το Ιρλανδία.