Ο πιο κακός ο γείτονας

22.06.2001
Αγαπητή Ελένη, εσύ που έχεις κάνει Αγγλία, μήπως έχεις υπόψη σου τι σόι προάστιο είναι το Γκόρινγκ; Το ρωτάω αυτό, διότι εκεί μένει ο Τζόρτζ Μάικλ, ο οποίος έχει κάνει την περιοχή άνω κάτω. Έχει βγάλει τα γερόντια - εκεί ο μέσος όρος ηλικίας αγγίζει μόλις τα 75 έτη - έξω από τους φιλήσυχους ρυθμούς και τα...ρούχα τους.
Αγαπητή Ελένη,


Εσύ που έχεις κάνει Αγγλία, μήπως έχεις υπόψη σου τι σόι προάστιο είναι το Γκόρινγκ; Το ρωτάω αυτό, διότι εκεί μένει ο Τζόρτζ Μάικλ, ο οποίος έχει κάνει την περιοχή άνω κάτω. Έχει βγάλει τα γερόντια - εκεί ο μέσος όρος ηλικίας αγγίζει μόλις τα 75 έτη - έξω από τους φιλήσυχους ρυθμούς και τα... ρούχα τους.

Για ποιο λόγο θα αναρωτιέσαι. "Για τις επισκέψεις του στις δημόσιες τουαλέτες"; Λάθος, για τα έργα που γίνονται στο σπίτι του. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο Μάικλ, Ελενάρα μου μετά από πολύ κόπο και... ιδρώτα κατάφερε να φτιάξει το "φτωχικό" του στο συγκεκριμένο προάστιο, καθότι πρόκειται για ένα ήσυχο μέρος. Ο, τι πρέπει δηλαδή για να ξεκουράσει το κορμί και το πνεύμα του από τις εντάσεις της δουλειάς.

Όπως κάθε άνθρωπος λοιπόν, μπαίνει στο σπίτι και μετά προβαίνει στις απαραίτητες διορθώσεις ή ελλείψεις. Έτσι και ο Μάικλ, έφτιαξε πρώτα μια τεράστια πισίνα, προκειμένου να χωράει όλους τους καλούς του φίλους κι εκλεκτούς καλεσμένους κι έπειτα ένα τεράστιο υπαίθριο μπαρ - το σπίτι είναι κάποιων δεκάδων στρεμμάτων - ώστε να πίνουν τα σφηνάκια τους και να ακούν τη μουσική που θέλουν.

Αφού τα ετοίμασε, άρχισε να καλεί κόσμο. Κάθε βράδυ έκανε πάρτι με τη μουσική στο διαπασών και τους περίοικους να κοιτάζουν από το παράθυρο των σπιτιών τους ποιος μπαίνει μέσα. "Ο Έλτον Τζον" έλεγε η γιαγιά γειτόνισσα, "Αυτή η κοκαλιάρα πάλι ποια είναι" ρωτούσε ο παππούς. "Η Τζέρι Χάλιγουέιλ", απαντούσε η εγγόνα που είχε πάει στους παππούδες για διακοπές. Ήταν κι άλλοι καλεσμένοι, περίεργα ντυμένοι, αλλά δυστυχώς, οι γείτονες δεν τους γνώριζαν.

Την κατάσταση αυτή Ελενάρα μου, άρχισαν να τη συνηθίζουν, καθώς είχαν θέμα για συζήτηση, όταν έπαιρναν το τσάι τους στις 6 το απόγευμα. Έλα όμως, που ο εκκεντρικός Τζόρτζ προέβη και σε άλλες επισκευές. Επειδή, το σπίτι του ήταν "ξέφραγο αμπέλι" και ο κάθε παπαράτσι μπορούσε να απαθανατίσει τα πάρτι τους, αποφάσισε να υψώσει έναν τοίχο. Όχι όμως, μια απλή πέτρινη μάντρα που κάθε λίγο και λιγάκι θέλει σοβάτισμα με τον ασβέστη.

Ύψωσε έναν τοίχο από θάμνους, δέντρα και πρασινάδα. Ολόκληρη ζούγκλα δηλαδή, και καταλαβαίνεις τι φασαρία έχει μέχρι να στηθεί ο... Αμαζόνιος. Ολόκληρο συνεργείο πάλευε για μέρες μέχρι να το τοποθετήσει, κάνοντας φασαρία. Εδώ ένα συρμάτινο φράχτη πας να βάλεις και το γκαπ- γκουπ του σφυριού σου σπάει τα νεύρα, όχι αυτό. Τα δε γερόντια, Ελενάρα μου, "τα είδαν όλα" οι έρμοι. Δε μπορούσαν να κλείσουν μάτι και τα νεύρα τους έγιναν τσατάλια. Αφού, έφτασαν στο σημείο να καλέσουν τα ΜΜΕ να επέμβουν, μπας και γίνει τίποτε, ενώ απειλούν πως δεν πρόκειται να αφήσουν έτσι το θέμα και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.