Ο Σάκης Παρίσι και ο Λάκης...Ψειρή

22.06.2001
Αγαπητέ Σωτήρη, δεν απορείς τι να κάνουν οι επιβάτες του κότερου της Μυκόνου, μετά από το σούσουρο που δημιουργήθηκε; Εγώ ναι, γι' αυτό και θα σου πω λεπτομερώς. Ο Λαζόπουλος παραμένει στο "κλεινόν άστυ", διότι έχει να πάει σε πρεμιέρες και ο Ρουβάς με τον Ψινάκη είναι στο Παρίσι.
Αγαπητέ Σωτήρη,


Ξέρεις τι δώρο μου έκαναν προσφάτως και πολύ μου άρεσε; Ένα λευκό μακό μπλουζάκι που έχει logo: "Ήμουν κι εγώ στο κότερο". Ξέρεις ποιο εννοεί, αυτό που μετέφερε το Λαζόπουλο, το Ρουβά, τον Ψινάκη και τα άλλα παιδιά στη Μύκονο. Και μια που αναφέρθηκα στην "Κοτεριάδα" - κατά το Ιλιάδα - δεν απορείς τι να κάνουν οι επιβάτες αυτού, μετά από το σούσουρο που δημιουργήθηκε;

Λοιπόν Σώτο μου, έχουμε και λέμε. Ο Λάκης παραμένει στο "κλεινόν άστυ", διότι κάποια θέατρα και κινηματογραφικές ταινίες έχουν πρεμιέρα, και ως άνθρωπος του θεάματος οφείλει να τις παρακολουθήσει. Μη νομίζεις όμως, ότι το κάνει βαριά τη καρδία. Το αντίθετο θα έλεγα, μαζί με την αυτοκόλλητή του Σμαράγδα Καρύδη εκτελούν τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις. Τελευταία τους παρουσία ήταν στο cine Ψειρή, στην προβολή της ταινίας "Μια μέρα τη νύχτα", όπου καταχάρηκαν το συναπάντημα τους με άλλους εκλεκτούς συναδέλφους. Ο γνωστός ηθοποιός, μάλιστα έκανε πλακίτσα με την Καραμπέτη, ενώ τίμησε δεόντως το μπουφέ. Ίσως, στην προκειμένη περίπτωση να ισχύει το γνωστό "τρώγοντας ανοίγει η όρεξη".

Ο Σάκης πάλι, βρε παιδί μου έχει χαθεί από προσώπου γης. Οι μόνοι που τον βλέπουν είναι οι γείτονες του στο Νέο Βουτζά, δηλαδή ο Γιώργος Μαρίνος, διότι τριγύρω δεν υπάρχει -σε κοντινή απόσταση- άλλο σπιτικό. Τώρα θα μου πεις, γιατί τον έβλεπες κι άλλες φορές να τσαρκάρει σε κλαμπ; Σωστά, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν πήγε στη συναυλία του Ζαν Μισέλ Ζαρ. Όχι ότι επιβαλλόταν, αλλά να, ένας άνθρωπος των Τεχνών και των Γραμμάτων, όπως είναι ο Σάκης, αλλά και ο κολλητός του, ο Ηλίας δε δύναται να μην επισκεφτούν το Ηρώδειο.

Και να ήταν ο λόγος το εισιτήριο, θα το καταλάβαινα. Άσε, που εκεί ήταν και η φιλενάδα τους η Μαριάνα Λάτση. Πάντως Σώτο μου, απ' ότι πληροφορήθηκα, τα παιδιά αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο Παρίσι, προκειμένου να ξεκουραστούν και να ξεχαστούν από τα τελευταία γεγονότα. Εκεί, πίνουν τον καφέ τους με την επίσης φιλενάδα τους, Νάνα Μούσχουρη, ενώ αναφορικά με την πολιτισμική τους "τροφή" φροντίζουν να κάνουν εξορμήσεις στο Λούβρο και σε άλλα μουσεία.

Στην Ελλάδα θα επιστρέψουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα συνεχίσουν τις διακοπές τους στα νησιά μας. Στη Μύκονο, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν θα πάνε. Άσε, που αρχίζουν οι παραστάσεις στην Επίδαυρο και όπως πέρυσι, έτσι και φέτος θα την... τιμήσουν.

Καλά για τον Χαριτοδιπλωμένο δε σου λέω τι κάνει, διότι αν και μου πήρε μέρες να σου εξηγήσω ποιος είναι αυτός, όταν ξέσπασε η "κοτερολογία", ακόμη δεν τον έχεις μάθει. Και μετά λες ότι δεν έχεις αδύνατη μνήμη. Ο άνθρωπος έχει να βγάλει δίσκο εδώ και πέντε, έξι, άντε δέκα χρόνια κι εσύ τον ξέχασες.