Κατάσχεσαν τη Τζάγκουαρ του Βαρδή

21.06.2001
Φίλτατε Σωτήρη, ο Αντώνης Βαρδής την Παρασκευή που μας πέρασε έπαθε μεγάλη νίλα. Οι άντρες του ΣΔΟΕ του είχαν στήσει μπλόκο σε επαρχιακό δρόμο της Λάρισας και μετά από έλεγχο διαπίστωσαν ότι κυκλοφορούσε τη Τζάγκουαρ με ξένες πινακίδες, ενώ δε διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα. Ετσι κατάσχεσαν το πολυτελή αυτοκίνητο του.
Φίλτατε Σωτήρη,

Χαλάρωσε, συγκεντρώσου και πες μου ποιο θεωρείς το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να σου συμβεί, καθ' οδόν για Θεσσαλονίκη. "Να πέσω σε μπλόκο αγροτών της Λάρισας" ή "Να μείνω από βενζίνη στα Τέμπη και να είναι βράδυ". Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι, ωστόσο το χειρότερο είναι να σε σταματήσουν οι άνδρες του ΣΔΟΕ και να σου πάρουν το αυτοκίνητο. Θα μου πεις αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, διότι το Peugeot σου είναι καθ' όλα νόμιμο.

Έλα, όμως που δεν ίσχυε αυτό και με τη τζάγκουαρ του Αντώνη Βαρδή. Ο γνωστός συνθέτης Σώτο μου έπαθε μεγάλη νίλα την Παρασκευή που μας πέρασε. Καθώς οδηγούσε αμέριμνος σε επαρχιακό δρόμο της Λάρισας, τα "λαγωνικά" του ΣΔΟΕ που είχαν στήσει μπλόκο, του έκαναν σήμα να σταματήσει. Ο Βαρδής, ως έντιμος πολίτης που είναι συμμορφώθηκε στο σήμα κι έκανε στην άκρη το πολυτελέστατο αυτοκίνητο. Μετά από έλεγχο που ακολούθησε τι νομίζεις ότι διαπιστώθηκε;

Ο συνθέτης και αοιδός κυκλοφορούσε τη Τζάγκουαρ με ξένες πινακίδες, ενώ δε διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να είναι νόμιμη η κυκλοφορία του. Έτσι, το ΣΔΟΕ του κατάσχεσε το αυτοκίνητο μέχρι να πληρώσει τους απαραίτητους φόρους, αλλά και να γίνουν και κάποιοι έλεγχοι κυριότητας. Μη νομίζεις, όμως ότι το ΣΔΟΕ του πήρε το αυτοκίνητο και τον άφησε να γυρίσει με τα...πόδια στην Αθήνα.

Εντάξει, πλάκα κάνω. Πάντως, Σωτηράκη μου, ο Βαρδής δε θα πρέπει να ανησυχεί για το πώς θα τα περάσει το...μωρό του, στο υπόγειο του ΣΔΟΕ. Αν, δηλαδή θα είναι μόνο του τη νύχτα και θα φοβάται το σκοτάδι. Θα έχει παρέα και μάλιστα καλή, τη Φερράρι του Αλεξανδρή. Θα θυμάσαι, άλλωστε ότι το χειμώνα κατάσχεσαν και το αυτοκίνητο του Αλέκου - ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού - επειδή κι αυτό δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα.