Δημητρίου εναντίον Πανοπούλου

21.06.2001
Αγαπητέ φίλε Σωτήρη, το πιο "σκληρό" πράγμα τη σήμερον ημέρα ξέρεις ποιο είναι; Να είσαι η Άντζελα Δημητρίου. Κι αυτό, γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζηλεύουν την επιτυχία της. Ξέρεις ποια γυναίκα "ζηλεύει" την Άντζελα; Η Ελντα Πανοπούλου. Και δεν το έβγαλα από το μυαλό μου.
Αγαπητέ φίλε Σωτήρη,

Το πιο "σκληρό" πράγμα τη σήμερον ημέρα ξέρεις ποιο είναι; Να είσαι η Άντζελα Δημητρίου. Αφενός, γιατί οι υποχρεώσεις μιας "Λαίδη" είναι πολλές και κοπιαστικές, αφετέρου γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζηλεύουν την επιτυχία της. Ξέρεις, Σώτο μου, ποια γυναίκα "ζηλεύει" την Άντζελα; Η Ελντα Πανοπούλου.

Και δεν το έβγαλα από το μυαλό μου. Η ίδια η αοιδός το είπε αυτό μαζί με άλλα. Και πως κατέληξε στο συμπέρασμα; Μα από το νούμερο που παρουσιάζει η ηθοποιός στην επιθεώρηση, όπου πρωταγωνιστεί. Εκεί, η Πανοπούλου βγαίνει ως Δημητρίου και παρουσιάζοντας τα...κάλλη της, αποκαλύπτει πως τα διατηρεί τρώγοντας είδη υγιεινής. Σαν αυτά που είπε ότι τρώει και η "Λαίδη" στην Έλλη Στάη.

Για να μη στα πολυλογώ το συγκεκριμένο νούμερο είναι εμπνευσμένο από τα κατά καιρούς αποφθέγματα της Άντζελας, η οποία ωστόσο δε φαίνεται να συμμερίζεται την κίνηση. Θες γιατί παραβίασαν την πνευματική ιδιοκτησία και δεν της αναγνώρισαν τα δικαιώματα; Θες γιατί προσβάλλουν την προσωπικότητά της; Όπως και να έχει η καλλιτέχνιδα με το που πληροφορήθηκε τι λέγεται γι αυτήν στο Δελφινάριο "τα πήρε κρανίο" κι έγινε το έλα να δεις.

Και τι δεν έσουρε στην Πανοπούλου, που "τόλμησε" να την πιάσει στο στόμα της, διότι στο κάτω - κάτω, όπως εύλογα απορεί και η Άντζελα, ποια είναι αυτή που θα ασχοληθεί με μια Δημητρίου. Ε, Σώτο μου, ποια είναι η Ελντα; Έχει κάνει αυτή διεθνή καριέρα στην Τουρκία και την Αραβία; Έχει γεμίσει αυτή ολόκληρη "Φαντασία"; Ή σάμπως φόρεσε ποτέ της ρούχα που της έστειλε με κούριερ η Ντονατέλα Βερσάτζε; Ειδικά για το τελευταίο, η "Λαίδη" γνωστή για την ευαισθησία που επιδεικνύει σε ότι αφορά την αισθητική του σώματος πρόσταξε την Πανοπούλου να πάει να χάσει κάνα κιλό, διότι η γυναίκα δε μπορεί να τη βλέπει έτσι όπως είναι. Γι αυτό, άλλωστε δεν έχει πάει ακόμη στο θέατρο να δει την παράσταση. Όχι, γιατί δεν είναι θεατρόφιλη ή δεν καταλαβαίνει ο, τι βλέπει.

Η γνωστή ηθοποιός από την άλλη, δεν έδωσε συνέχεια στο επεισόδιο. Ζήτησε συγνώμη από τη Δημητρίου αν την προσβάλλουν όσα λέει και για τα παράπονά της την παραπέμπει στους σεναριογράφους της επιθεώρησης. Λογικό, καθότι ως γνωστόν αυτοί γράφουν τα νούμερα και όχι οι πρωταγωνιστές. Αυτοί, απλά τα παίζουν. Τώρα θα μου πεις δεν το σκέφτηκε αυτό η Άντζελα, πριν βγει και πει όλα αυτά; Τι να σου πω, λεπτά γράμματα.