Πόλεμος συμφερόντων(;)

19.06.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, το Σαββατοκύριακο ήμουν εκτός Αθηνών. Η αλήθεια είναι πως για να το αποφασίσω βασάνισα πολύ τον εαυτό μου και τη σκέψη μου. Βλέπεις ήταν το beach party των Antique στη Βούλα και ως νιάτο κι εγώ ήθελα να πάω. Τελικά, όπως απεδείχθη ορθώς προτίμησα το Κιάτο, διότι Antique γιοκ.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,

Το Σαββατοκύριακο αυτό ήμουν εκτός Αθηνών. Η αλήθεια είναι πως για να το αποφασίσω βασάνισα πολύ τον εαυτό μου και τη σκέψη μου. Βλέπεις ήταν το beach party των Antique στη Βούλα και ως νιάτο κι εγώ ήθελα να πάω. Τελικά, όπως απεδείχθη ορθώς προτίμησα το Κιάτο, διότι Antique γιοκ. Ας πάρω, όμως τα πράγματα από την αρχή, διότι είμαι σίγουρη πως από όλα τα παραπάνω, ζήτημα να κατάλαβες έστω μια λέξη.

Το Σάββατο που μας πέρασε Σώτο μου ήταν να γίνει ένα είδος συναυλίας στην πλαζ της Βούλας, όπου θα τραγουδούσαν ο Βαλάντης και οι Antique, σε πρώτη μάλιστα εμφάνιση επί ελλαδικού εδάφους, μετά τη Γιουροβίζιον. Από νωρίς το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται νεαρόκοσμος, θαυμαστές των καλλιτεχνών. Αφού πλήρωσαν τον οβολό τους - 6000 παρακαλώ -, πήραν θέση στις πλαστικές καρεκλίτσες που είχαν τοποθετηθεί στην ακτή.

Πρώτος εμφανίστηκε ο Ροδίτης αοιδός Βαλάντης. Αφού είπε τα γνωστά και μη άσματά του, κατέβηκε από τη σκηνή, για να παραχωρήσει τη θέση του στα Ελληνόπουλα εκ Σουηδίας. Ο κόσμος περίμενε και περίμενε, όπου αντί αυτών, βλέπουν έναν μελαχρινό ωραίο άντρα. "Ποιος είναι αυτός;" αναρωτήθηκαν. "Ο αρραβωνιαστικός της Έλενας" απαντούσαν οι ειδήμονες επί των κους κους. Ο Τόνι Μαυρίδης, όμως, Σώτο μου πλην της ιδιότητος του αρραβωνιαστικού έχει κι αυτή του tour manager του συγκροτήματος. Ο Τόνι λοιπόν ανέβηκε για να ανακοινώσει ότι αναβάλλεται η εμφάνιση των Antique. Οι λόγοι ήταν καθαρά τεχνικοί και είχαν να κάνουν με τους διοργανωτές και τις τεράστιες ελλείψεις που είχαν.

Ο κόσμος, αυτά δεν τα καταλαβαίνει κι αμέσως μετέτρεψε την ακτή σε....Τούμπα. "Φέρτε πίσω τα λεφτά μας" φώναζαν, όπερ κι εγένετο. Αφού τους επεστράφησαν έφυγαν. Ωστόσο, ο "πόλεμος" μόλις είχε αρχίσει. Οι, μεν , κατηγορούσαν τους δε και τούμπαλιν. Το συγκρότημα μιλάει για κακές ηχητικές εγκαταστάσεις, για ελλείψεις μικροφώνων κι ότι πριν τη συναυλία δεν τους άφηναν να κάνουν έναν έλεγχο.

Οι διοργανωτές πάλι ρίχνουν τις ευθύνες στους μάνατζερ, οι οποίοι - όπως ισχυρίζονται - έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα για το ποιος θα κλείσει τους Antique πρώτος στην Αθήνα. Όσον αφορά τον ήχο παραπέμπουν τους επικριτές στον...Βαλάντη, ο οποίος εμφανίστηκε κανονικά και αν δεν είχε πρόγραμμα στο κέντρο που εμφανίζεται θα τραγουδούσε μέχρι το πρωί. Για τέτοιο ενθουσιασμό μιλάμε από πλευράς αοιδού.

Όπως και να έχει το πράγμα, οι δύο πλευρές τα βρήκαν και η συναυλία θα γίνει μάλλον τέλος Αυγούστου. Πάντως, Σώτο μου κάποιοι γνωστοί μου που πήγαν στη συναυλία είπαν πως δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν εκνευριστεί με τους Antique, επειδή δεν είχαν το θάρρος να βγουν στη σκηνή και να εξηγήσουν οι ίδιοι τους λόγους της αναβολής. Έτσι, για χάρη αυτών των τριών χιλιάδων που πήγαν να τους ακούσουν. Κι αυτό υπόψη το επεσήμανε και ο Γαλανός (ο Νίκος) στο "Γυάλινο τοίχο" της Τατιάνας.