Η κακιά πεθερά

16.06.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, δε μπορείς να φανταστείς πόσο στεναχωρημένη είμαι και είναι και Παρασκευή. Έμαθα ότι ο Φίλιππος της Ισπανίας, ο διάδοχος, είναι ερωτευμένος με Νορβηγίδα καλλονή και η μητέρα του Σοφία ούτε που θέλει να ακούει για το δεσμό τους.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,

Δε μπορείς να φανταστείς πόσο στεναχωρημένη είμαι και είναι και Παρασκευή. Έμαθα ότι ο Φίλιππος της Ισπανίας, ο διάδοχος, είναι ερωτευμένος με Νορβηγίδα καλλονή και η μητέρα του Σοφία ούτε που θέλει να ακούει για το δεσμό τους. "Πυρ και μανία" γίνεται παιδί μου με το που ακούει το όνομα, Εύα Σάνουμ. Κι αυτό συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια, όταν τα παιδιά γνωρίστηκαν και τους βάρεσε ο έρωτας κατακούτελα. Έκτοτε είναι μαζί και κάνουν σχέδια για κοινό συζυγικό βίο.

"Θα το 'θελαν" συμπληρώνω, διότι όπως σου είπα στη μέση είναι η "δικιά" μας η Σοφία, η οποία ωσάν την κακιά πεθερά του κινηματογράφου απειλεί το γιο της σε περίπτωση που κάνει το λάθος να παντρευτεί τη Νορβηγίδα. Και να φανταστείς Σωτηράκη μου ότι η κοπέλα έχει άμεσες σχέσεις με την Ελλάδα, καθώς η μητέρα της το 1984 παντρεύτηκε ένα Ροδίτη έμπορο κι από τότε μένει στο νησί με τη νέα της οικογένεια. Άσε, που η Εύα επισκέπτεται τη Ρόδο κάθε καλοκαίρι, ενώ μιλάει και τη γλώσσα μας.

Απορώ, δηλαδή που σκοντάφτει το πράγμα, αφού η Σοφία θα έχει νύφη και συμπεθέρα με τι οποίες θα μπορεί να πει και καμιά ελληνική κουβέντα. Λένε ότι "αγκάθι" στη σχέση τους είναι το γεγονός ότι το Πρωτόκολλο απαγορεύει το γάμο με γυναίκα που δεν είναι ισπανικής καταγωγής. Λες και η νυν βασίλισσα της χώρας ήταν σπανιόλα όταν παντρεύτηκε τον Χουάν Κάρλος. Αλλά ας μην υπεισέρχομαι στα εσωτερικά του κράτους, γιατί τι είμαι εγώ; Μια κοινή θνητή που στις φλέβες της τρέχει...κόκκινο αίμα.

Πάντως, σε περίπτωση που το ζεύγος δώσει το "ο.κ" για να παντρευτούν τα παιδιά δε θα έχει κάνει λάθος. Η Νορβηγίδα μοντέλα είναι ένα κορίτσι μορφωμένο, έξυπνο, με ισχυρή προσωπικότητα και γεμάτο καλοσύνη. Κι όλα αυτά που σου λέω δεν τα δανείστηκα από τα καλλιστεία. Είναι πέρα για πέρα αληθινά και τα είπε η ίδια η μητέρα της στα διάφορα περιοδικά του κόσμου που της παίρνουν συνέντευξη. Γιατί δεν ξέρω αν στο ανέφερα αλλά η είδηση του δεσμού της και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Εξάλλου, το ζευγάρι είναι ένα από τα ωραιότερα του διεθνούς τζετ σετ. Μεταξύ μας, εμένα μου αρέσει ο Φίλιππος. Από κάτι άλλους "συναδέλφους" του, όπως ο Κάρολος της Αγγλίας ας πούμε είναι πολύ μα πάρα πολύ καλύτερος.

Να σου πω κάτι ρε Σώτο μου; Να τα βρει η Σοφία και να πει το "ναι". Στο κάτω, κάτω ο γαμπρός της ο χαντμπολίστας τι παραπάνω έχει από την Εύα; Άσε, που θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική όταν λέει το "όχι", μετά από τα γεγονότα στο Νεπάλ. Λίγο θέλει να σαλέψει το μυαλό του Φίλιππου και να τη δει ως άλλος Ντιπέτρα; Δεν παίρνει παράδειγμα τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία μέχρι την Καμίλα ανέχεται, φοβούμενη πιθανό....σάλεμα του Κάρολου;