Τα Νέα Δειλινά βοηθούν τους σεισμοπαθείς

15.06.2001
Dear Γιώργο, είμαι πολύ στεναχωρημένη. Αύριο ξανανοίγουν τα "Νέα Δειλινά" και δε θα μπορώ να είμαι εκεί. Βλέπεις την ίδια μέρα παντρεύεται η Αννίτα Ναθαναήλ. Τέλος πάντων, αυτή τη φορά δε θα έχουν τσάμπα ποτά, όμως οι εισπράξεις της βραδιάς θα πάνε στους σεισμοπαθείς της Νίκαιας. Κι αυτό ήταν ιδέα του Νίκου Κουρκούλη
Dear Γιώργο,


Νομίζω το αγγλικό μου σε σκότωσε. Άσε και είμαι πολύ στεναχωρημένη. Αύριο ξανανοίγουν τα "Νέα Δειλινά" και δε θα μπορώ να είμαι εκεί. Βλέπεις την ίδια μέρα παντρεύεται η Αννίτα Ναθαναήλ και είμαι καλεσμένη. Δε νομίζω να χάσω και πολλά, αφού τα τσάμπα ποτά τα ήπια στο πρώτο opening. Σου είχα πει ότι τότε είχαν κεράσει όλο το μαγαζί επειδή κατάφεραν να ανοίξουν παρόλα αυτά εμπόδια. "Αυτή τη φορά τι θα κάνουν";

Θα δώσουν τις εισπράξεις στους σεισμοπαθείς στη Νίκαια. Γιώργο σου μιλάω σοβαρά αυτό σκοπεύουν να κάνουν, το δήλωσαν άλλωστε κι επίσημα. Ξέρεις ποιανού ήταν η ιδέα; Του Κουρκούλη. Ο αοιδός παιδί μου ήταν τόσο χαρούμενος που θα ξανανοίξει το μαγαζί - αυτή τη φορά ως φαίνεται είναι οριστικό και οι εμφανίσεις θα κρατήσουν μέχρι τέλος Ιουλίου - που αμέσως σκέφτηκε να κάνει το καλό. Σου λέει γιατί να γελάσει μόνο το δικό μου χειλάκι το καλοκαίρι τούτο κι όχι κι άλλων συνανθρώπων μου; Έτσι, έριξε την ιδέα και όλοι ενθουσιάστηκαν. Πρώτον, διότι ο Νίκος εκτός από καλλιτέχνης είναι και Άνθρωπος και δεύτερον, διότι υπάρχει και κάποιος που στον ελεύθερο χρόνο του παρακολουθεί ειδήσεις. Ειδικά για το τελευταίο πολύ τον θαύμασαν.

Αφού να φανταστείς πως το διάστημα αυτό που δε δούλευε καθόταν σπίτι του κι ενημερωνόταν τι γίνεται δίπλα του. Εκεί έμαθε και για τους σεισμοπαθείς και παραλίγο να καταρρεύσει ο κόσμος του όλός. "Είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2001 να υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα και η Πολιτεία δεν κάνει τίποτε" αναρωτήθηκε μέσα στη σαστιμάρα του. "Κάτι πρέπει να κάνω" σκέφτηκε.

Όπερ κι εγένετο, μόλις άκουσε τα νέα για το re -opening είπε την άποψή του που βρήκε ανταπόκριση. Ετσι αύριο, ημέρα Παρασκευή οι εισπράξεις θα πάνε στους σεισμοπαθείς της Νίκαιας.