Διαμαντένιο διαζύγιο

09.06.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, σήμερα έτυχε και κάθισα να δω τον "Τοίχο" της Τατιάνας. Η δημοσιογράφος είχε ένα θέμα για το γάμο, αλλά και για τα διαζύγια που βγαίνουν κάθε χρόνο. Παιδί μου, τι ασύμφορο πράγμα να χωρίζεις, ειδικά όταν στη μέση είναι η διατροφή. Δεν είδες τι έγινε με τον Σπύρο Νιάρχο; Δεκαπεντέμιση ολόκληρα δισ. θα σκάσει στην τέως -πλέον - σύζυγό του, Δάφνη Γκίνες.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,

Σήμερα μετά από καιρό έτυχε και κάθισα μεσημέρι στο σπίτι μου, οπότε άρπαξα την ευκαιρία και είδα λίγη τηλεόραση. Συγκεκριμένα, τον "Τοίχο" της Τατιάνας. Η δημοσιογράφος είχε ένα θέμα για το γάμο, αλλά και για τα διαζύγια που βγαίνουν κάθε χρόνο. Σώτο μου, τα νούμερα με τρόμαξαν. Παιδί μου, δε λέει να παντρευτείς, ειδικά αν είσαι άντρας. Υπάρχει βλέπεις στη μέση η διατροφή που, αν βγει εις βάρος σου, είσαι αναγκασμένος να βρεις μια δεύτερη δουλειά για να μπορείς να πληρώνεις κάθε πρώτη του μηνός.

Δεν είδες τι έγινε με τον Σπύρο Νιάρχο; Δεκαπεντέμιση ολόκληρα δισ. θα σκάσει στην τέως -πλέον - σύζυγό του, Δάφνη Γκίνες. Μιλάμε όχι για χρυσό, αλλά για διαμαντένιο διαζύγιο. Αν και μεταξύ μας το ποσό αυτό δεν είναι τίποτε μπροστά στην περιουσία που κληρονόμησε από τον πατέρα του, Σταύρο Νιάρχο.

Το ζευγάρι, φίλτατε, είχε χωρίσει ουσιαστικά πριν από 15 μήνες, όταν η Γκίνες "τόλμησε" και πήγε σε σπίτι τους στο Λονδίνο για να σκεφτεί. Όχι για να γράψει τα απομνημονεύματα της, αλλά να δει τι θα κάνει με το γάμο της, καθώς τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα. Σαν το σκύλο με τη γάτα τσακωνόντουσαν. Η κίνησή της αυτή εξόργισε το σύζυγό της, ο οποίος θυμήθηκε την καταγωγή του, πράττοντας ως. . . Νιάρχος. "Να μην ξαναπατήσεις το πόδι σου στην Ελβετία" την απείλησε.

Όπερ κι εγένετο, με αποτέλεσμα η Δάφνη να έχει να δει τα παιδιά της (δύο αγόρια κι ένα κορίτσι) για μεγάλο διάστημα. Ώσπου, Σώτο μου, η μικρή της κόρη αρρώστησε και εισήχθη σε ιδιωτική κλινική. Ως μητέρα, της επετράπη η είσοδος κι αυτή με το που βρήκε την ευκαιρία, "ξεγλίστρησε" από τα μάτια των φρουρών και παίρνοντας τα παιδιά της (μαζί και το άρρωστο) την έκανε από την πίσω πόρτα. Σωστή "Φωσκολειάδα".

Ε, αυτό ήταν Σωτηράκη μου. Ποιος είδε τον Νιάρχο και δεν τον φοβήθηκε. Μετά το επεισόδιο αυτό, το διαζύγιο πήρε κανονικά το δρόμο του. Η είδηση του χωρισμού επιβεβαιώθηκε κι επίσημα με ένα άρθρο της "Ντέιλι Μέιλ". Να σου πως ότι ο γάμος τους κράτησε 12 χρόνια.

Αλήθεια ξέρεις πως γνωρίστηκαν; "Όχι". Λοιπόν, ο Σπύρος και η Δάφνη όταν συναντήθηκαν έρχονταν και οι δύο από . . . χωρισμούς. Και τι χωρισμούς. Τον μεν, Νιάρχο τον είχε παρατήσει η αρραβωνιαστικιά του, με την οποία μάλιστα περνούσε μεγάλη "καψούρα" για τα μάτια, τα λεφτά -δεν το γνωρίζω- του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Αγα Χαν. Ξέρεις πως πλέχτηκε το ειδύλλιο; Ο Νιάρχος είχε καλέσει στη Σπετσοπούλα τον μπερμπάντη πρίγκιπα για να κάνει τα μπάνια του. Εκεί γνώρισε την Αυστριακή αγαπημένη του οικοδεσπότη, την οποία ένα χρόνο αργότερα την πήρε στην πατρίδα του, προκειμένου να κάνει 15 τις συζύγους του. Τι αγένεια, όμως! Ο άνθρωπος του άνοιξε το σπίτι του κι αυτός του το έκλεισε.

Η Δάφνη από την άλλη δυο μέρες πριν από το γάμο της με Άγγλο μεγιστάνα έλαβε ένα φάκελο με φωτογραφίες, οι οποίες έδειχναν τον καλό της να έχει ερωτικές περιπτύξεις - καταλαβαίνεις τι εννοώ - με μια νεαρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων. Κόλπος της ήρθε, αποφασίζοντας έτσι να μείνει "στο ράφι" για πάντα. Έλα, όμως, που γνώρισε τον Έλληνα κι άλλαξε γνώμη. Την ιστορία από εδώ και πέρα τη γνωρίζεις, να μη μακρηγορώ κιόλας.