Η Άντζελα...ξαναχτύπησε

11.06.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου εσύ ξεροψηνόσουν στην παραλία, έχοντας ως θέα κάποια τόπλες τουρίστρια, η αοιδός και υπεύθυνη για την αποκατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, Άντζελα Δημητρίου άνοιγε την καρδιά της στον Αιμίλιο Λιάτσο και ήταν ένας πραγματικός χείμαρρος.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,

Καλησπέρα. Καταρχάς, σου εύχομαι να περάσεις μια όμορφη εβδομάδα. Έτσι, για να μην ξεχνώ και τους τρόπους που μου έμαθαν στο σπίτι μου. Κάποιος μου σφύριξε ότι το Σαββατοκύριακο το πέρασες στη θάλασσα της Βουλιαγμένης. Απορώ δεν μούλιασες; Να ξέρεις, όμως, Σώτο μου πως το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου εσύ ξεροψηνόσουν στην παραλία, έχοντας ως θέα κάποια τόπλες τουρίστρια, η αοιδός και υπεύθυνη για την αποκατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, Άντζελα Δημητρίου άνοιγε την καρδιά της στον Αιμίλιο Λιάτσο. Η "Λαίδη" ήταν ένας πραγματικός χείμαρρος και σε αυτό μπορώ να σε διαβεβαιώσω βοήθησε ο Αιμίλιος. Τη ρωτούσε πράγματα απλά, καθημερινά, χωρίς ίχνος κακίας, όπως, δηλαδή θα έκανε κι ένας θαυμαστής της.

Ας πούμε στην ερώτηση: "Άννα Βίσση", η καλλιτέχνιδα ήταν αποκαλυπτική. "Βγήκε η Βίσση κι έκανε κάποιες δηλώσεις για την παρουσία μου στην Τουρκία - δεν το είπε ακριβώς έτσι - που με στεναχώρησαν, διότι τη θεωρούσα φίλη μου". Κοίτα πράγματα, αν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς. Ενώ της υπενθύμισε ότι στο παρελθόν πήγαινε στην Κύπρο - τόπος καταγωγής της Αννούλας - και τραγουδούσε αφιλοκερδώς. Κι αυτό η "Λαίδη" δεν το είπε για να βγουν την άλλη μέρα οι εφημερίδες και να πουν "Να ο θηλυκός Νταλάρας". Το ανέφερε για να αποδείξει στη συνάδελφό της, που τόσο εκτιμά, ότι δεν πήγε με τον "εχθρό", δηλαδή τους Τούρκους.

Η Άντζελα, Σώτο μου, δεν έχει κάνει μόνο αυτή την αγαθοεργία. Το ξέρες εσύ ότι αυτή "έβγαλε τον Ρουβά στη νύχτα; Και το ξέρες πως αυτός ο αχάριστος δεν έχει πει ούτε ένα "ευχαριστώ Άντζελα". Αφού μια φορά που την είχε συναντήσει τυχαία ρώτησε την παρέα του "ποια είναι αυτή;". Τι αγνώμων, ε Σωτηράκη μου; Εγώ, πάντως όταν γίνω διάσημη και σε συναντήσω σε κάποιο mainstream club θα έρθω να σου μιλήσω. Μέχρι που θα σε κεράσω κι ένα ποτό.

Σε άλλη μια ερώτηση "Δέσποινα Βανδή" είπε: "Όταν άκουσα το cd της προβληματίστηκα. Ποια είναι; Η Βίσση ή ηΒανδή"; Απορώ κι εγώ ποιο cd αγόρασε; Η Δημητρίου, μίλησε και για τη Στάη, καθώς ακόμη δεν το χωράει ο νους της γιατί την κάλεσε στην εκπομπή της; "Για να με ξεφτιλίσει, για να δείξει ότι είμαι αμόρφωτη εγώ ή ότι αυτή είναι κακιά"; Το, δε, χαστούκι Σώτο μου έχει γίνει εθνικό θέμα. Εκατομμύρια λαού - όπως θα έλεγε και ο Ιωάννης Μελισσανίδης - τη σταματούν στο δρόμο και τη ρωτούν με αγωνία αν χαστούκισε την Έλλη κι αν όχι πότε θα το κάνει.

Μη νομίζεις όμως και στεναχωριέσαι ότι στο χώρο δεν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φερθεί καλά στην Άντζελα; Ένας από αυτούς, ας πούμε, είναι ο Σφακιανάκης. Ο Νότης, Σώτο μου, δεν έχει καταφερθεί εναντίον της συναδέλφου του. Άσε που στο θέμα της Τουρκίας, ο σοφός αοιδός την προστάτεψε. Ξέρεις τι μεγάλη τιμή είναι να έχεις με το μέρος σου τον Νότη;