Αεροπορικά ταξίδια μόνο για...αδύνατους

07.06.2001
Αγαπητέ Σωτήρη, αν νιώθεις την παραμικρή τύψη επειδή αδυνάτισες κι άλλο, ένα σου λέω: Είσαι ο καλύτερος πελάτης για τις αεροπορικές εταιρείες. Ρώτα και τον Παβαρότι τι τραβάει με το βάρος του. Μέχρι που αρνήθηκε η British Airways να του βγάλει εισιτήριο επειδή δε χωρούσε στο κάθισμα. Τέσσερις ίντσες φαρδύτερος είναι ο Λουτσιάνο, ο οποίος σιγά μην έσκαγε για την...πόρτα.
Αγαπητέ Σωτήρη,


Τις τελευταίες ημέρες με έχει πιάσει μια ανεξήγητη λαιμαργία. Συνεχώς τρώω πάστες, παγωτά, σοκολάτες και γενικά ο, τι παχυντικό κυκλοφορεί στην αγορά. Για να καταλάβεις το μέγεθος του προβλήματος, αυτή τη στιγμή που σου γράφω τις αράδες αυτές "χτυπάω" ένα πυραυλάκι. Όχι το διαστημικό, το παγωτό. Σώτο μου ειλικρινά, δε με νοιάζει αν παχύνω, απλά φοβάμαι μήπως δε με δεχτούν στο αεροπλάνο κι έχω να κάνω ταξίδι. Μη την πάθω, δηλαδή σαν τον Παβαρότι.

Είμαι σίγουρη ότι σε έχω μπερδέψει. Πρόσεξε πως έχουν τα πράγματα: ο τενόρος ως γνωστών εκτός από μεγάλος καλλιτέχνης είναι και μεγάλος σε όγκο, κοινώς υπέρβαρος. Μέχρι προχθές τα περιττά του κιλά - πέρα της χοληστερίνης, των τριγλυκεριδιων και ο, τι άλλων παθήσεων - δεν του είχαν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Και γυναίκες έβρισκε, και ρούχα, μέχρι κι από...πόρτες περνούσε. Έλα, όμως που προχθές, εξαιτίας του πάχους δε βρήκε αεροπορικό εισιτήριο και του ήρθε κόλπος του ανθρώπου.

Κι αν πιστεύεις ότι το αεροσκάφος ήταν υπέρβαρο λόγω αποσκευών, γι αυτό κι άφησαν τον Παβαρότι απ' έξω, γελιέσαι. Ο τενόρος έστειλε τον βοηθό του να πάει να κλείσει ένα εισιτήριο στην British Airways από Μιλάνο για Λονδίνο, επειδή στις 14 Ιουλίου έχει ένα κονσέρτο στο Χάιντ Παρκ. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας είπαν στον επίσης ευτραφή συνεργάτη του Παβαρότι, ότι δεν είναι δυνατόν να ταξιδέψει με αεροσκάφος τους, διότι ο Λουτσιάνο δε χωράει στο κάθισμα. Κι αυτό, διότι τα καθίσματα είναι 19 ιντσών, ενώ ο τενόρος έχει περιφέρεια 23 ίντσες.

Ακου πράγματα. Ούτε μεζούρα να ήταν το μάτι τους και να υπολογίζουν την περιφέρεια, το στήθος και τα μπούτια του Παβαρότι. Από την άλλη αν είναι να σφηνώσει ο άνθρωπος στο κάθισμα και να μη μπορούν στο τέλος να τον?ξεκολλήσουν, καλύτερα που έγινε έτσι. Ωστόσο, άτομα από το περιβάλλον του τενόρου έλεγαν ότι οι υπεύθυνοι θα μπορούσαν έστω να προτείνουν μια εναλλακτική λύση. Αυτοί, όμως τίποτε πέρασαν στον...επόμενο.

Μη νομίζεις, όμως ότι ο Ιταλός έκατσε κι έσκασε από την "πόρτα" που του έριξαν οι Άγγλοι. Κατέβαλε αλλού το ευκαταφρόνητο ποσό των 32.500 λιρών, ναύλωσε ένα ιδιωτικό τζετ και θα πάει στο Λονδίνο άνετα κι ωραία. Θα απολαμβάνει τις λιχουδιές του, γλυκά, παγωτά, παστούλες κι όλο το προσωπικό θα δουλεύει για την πάρτη του. Ωραία πράγματα, αλλά θα μπορούσε να το είχε κάνει από πριν και να μην έφτανε στο σημείο να πληγωθεί ο εγωισμός του. Εκτός κι αν είναι...παχύδερμος, όποτε δεν καταλαβαίνει μία.