Τριάντα μήνες... φυλακή στον Παπακαλιάτη!

21.05.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Τις «αμαρτίες» του παρελθόντος καλείται να πληρώσει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και συγκεκριμένα την ιστορία με την απαλλαγή του από το στρατό και τα πλαστά έγγραφα που είχε καταθέσει.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Τις «αμαρτίες» του παρελθόντος καλείται να πληρώσει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και συγκεκριμένα την ιστορία με την απαλλαγή του από το στρατό και τα πλαστά έγγραφα που είχε καταθέσει. Πριν εφτά χρόνια είχε ξεσπάσει μεγάλο σκάνδαλο, αφού είχε αποδειχτεί ότι ο γνωστός ηθοποιός προσπάθησε να αποφύγει τη στρατιωτική θητεία με πλάγια μέσα.

Ωστόσο, η ιστορία του βγήκε στη δημοσιότητα και ο Παπακαλιάτης αναγκάστηκε να κάνει τελικά τη θητεία του. Τώρα και μετά από έξι αναβολές που είχε πάρει η δίκη, ήρθε η ώρα της κρίσης. Και αυτή μόνο επιεικής δεν ήταν για τον Χριστόφορο, αφού το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε στον ηθοποιό ποινή φυλάκισης τριάντα (30) μηνών, αφού τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της χρήσης πλαστού εγγράφου και ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία για την παλιά υπόθεση της απαλλαγής από τον Στρατό.! Ουπς. Νταν νταν.

Στο σκαμνί με τον ηθοποιό κάθισαν επίσης ο πατέρας του, Μανώλης Παπακαλιάτης και ο γιατρός που του είχε δώσει το απαλλαχτικό, Εμ. Νιώτης. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους. Ο πατέρας του Χριστόφορου αθωώθηκε για το αδίκημα της αυτουργίας, ενώ ο γιατρός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 μηνών για πλαστογράφηση γνωμάτευσης. Παπακαλιάτης και Νιώτης άσκησαν έφεση.