Η μεγάλη συμφιλίωση

28.05.2001
Αγαπημένη μου Ελένη. Τι μέρα ήταν κι αυτή η σημερινή; "Ημέρα της συμφιλίωσης" θα πρέπει να την ονομάσουμε. Διδάξαντες του μυνήματος της αγάπης οι: Ελένη Μενεγάκη, Άγγελος Πυριόχος και η Άντζελα Δημητρίου. Καλά η τελευταία δεν έχει καρδιά, καζάνι που αναβράζει αγάπη έχει. Αλλά και η Ελενίτσα με τον Άγγελο, ξέρουν να αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Θέε μου τι λέω πάλι;
Αγαπημένη μου Ελένη,


Καλησπέρα. Σήμερα που λες ξύπνησα πολύ νωρίς, τα άγρια χαράματα, γύρω στις 9. Είχα ένα προαίσθημα που δε μπορούσα να το προσδιορίσω αρχικά. Γιατί μια ώρα αργότερα κατάλαβα για ποιο λόγο "λειτούργησε". Στον "Πρωινό καφέ" είχαν καλεσμένη την Άντζελα Δημήτριου. Υπόθεση που σήκωνε τσιγάρο και καφέ. Επειδή, όμως εγώ ούτε καπνίζω, ούτε πίνω το συγκεκριμένο ρόφημα, έφτιαξα ένα ποτήρι γάλα και πήρα θέση.

Καταρχήν, θα θυμάσαι ότι μεταξύ της Ελένης Μενεγάκη, του Άγγελου Πυριόχου και της "Λαίδη" υπήρχε μέγα μίσος. Οι δυο πρώτοι Ελενάρα μου είχαν πει λόγια βαριά για την αοιδό και την παγκόσμια καριέρα της και δη για τις διακρίσεις της στην Τουρκία. Η Δημητρίου, μόλις πληροφορήθηκε για τον χλευασμό που υπέστη η προσωπικότητά της, "αφόρισε" την παρουσίαστρια και τον βοηθό της. "Νούμερα ψηλά να μην ξαναδούνε και στη κορφή της AGB, η Μαρία με το Φώτη να βρεθούνε" είπε η Άντζελα. Σύσσωμος ο "Πρωινός Καφές" "ταράχθηκε" που μπήκαν στη "μαύρη λίστα" της καλλιτέχνιδας κι έκτοτε δεν την ξανάπιασαν στο στόμα τους.

Έλα, όμως που η Άντζελα είναι μεγάλη ψυχή και ως γνήσια λιονταρίνα - που θα έλεγε και η Πατέρα - ξέρει να συγχωρεί. Για του λόγου το αληθές έστειλε στη γιορτή της Μενεγάκη μια τεράστια ανθοδέσμη για τα "χρόνια πολλά". Μη στα πολυλογώ η συνονόματή σου κατασυγκινήθηκε από την πράξη της, εκφράζοντας δημόσια τις ευχαριστίες της. Έτσι, ήρθαμε στο σημερινό που ήταν και η επισφράγιση του νέου ξεκινήματος μιας μεγάλης φιλίας.

Ο Πυριόχος προλόγισε την είσοδο της αοιδού, ζητώντας ταπεινά συγνώμη για όλες τις κακίες που της είχε γράψει μέχρι σήμερα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της οικοδέσποινας. Επειδή, όμως μια "συγνώμη" δεν ήταν αρκετή είπαν να υμνήσουν τα "κάλλη" της αοιδού μπας κι εξιλεωθούν. "Τι φοβερά νύχια που έχεις", "Τα μαλλιά σου είναι ωραία χτενισμένα, αλλά και το βάψιμό σου δεν πάει πίσω". Εμ πώς να μην ήταν στην τρίχα Ελενάρα μου, αφού πουρνό, πουρνό έπιασαν δουλειά ο κομμωτής και ο μακιγιέρ; Μη φανταστείς ότι η Άντζελα έτρεχε σαν την παλαβή στους δρόμους για να φτιαχτεί. Η περιποίηση ήταν κατ' οίκον, διότι βλέπεις είχε να κάνει και ταξίδι, στο Λουτράκι συγκεκριμένα όπου έγινε η εκπομπή.

Και η Άντζελα, πάντως υπεράνω, δεχόταν τα κομπλιμέντα με μια φυσικότητα. Οι στιγμές που ακολούθησαν Ελενάρα μου ήταν άκρως τρυφερές. Ειλικρινά συγκινήθηκα. Η Μενεγάκη κρατούσε το χέρι της "Λαίδης" απαλά, με αγάπη, ενώ με μπόλικη αγωνία τη ρωτούσε για την κορούλα της Όλγα και το μέλλον της: "Θα γίνει το κορίτσι τελικά αισθητικός, ή θα ακολουθήσει τα βήματα της μαμάς"; "Η κοινωνία που ζούμε είναι άγρια για τη μικρή"; " Πόσο κινδυνεύει να της βάλουν ναρκωτικό στην πορτοκαλάδα της σε κάποιο πάρτι"; "Τι σόι χαρακτήρας θα είναι το αγόρι εκείνο που θα της πιάσει το χέρι, θα της προσφέρει ένα κίντερ αυγό και θα τη φιλήσει";

Η μάνα - Άντζελα, πάλι συμπλήρωνε με τα δικά της λόγια αγωνίας που φυσικά έβρισκαν σύμφωνους και τους Πυριόχο, Παπανώτα. Πάντως, Ελενάρα μου το καλύτερο η Άντζελα το κρατούσε για το τέλος. Το ξέρεις πως όταν τσαντίζεται της βγαίνει από μέσα της η Αναστασία Αθίνη; Αυτή που χαστούκισε τη Λιάνη; Και ποιος της ξυπνάει τον άλλον της εαυτό; Μα η Έλη Στάη φυσικά, την οποία όπως είπε έπρεπε να είχε χαστουκίσει. Πρόσεξε, όμως όχι χειροδίκως, αλλά φραστικά. Κι αυτό, διότι η δημοσιογράφος όταν την είχε καλέσει στην εκπομπή της δεν την είχε προστατέψει, όσο θα έπρεπε. Ας πουμε στο σημείο που η καλλιτέχνιδα είπε ότι για να διατηρήσει τη σιλουέτα της τρέφεται μόνο με είδη υγιεινής, η Στάη έπρεπε να της πει: "κ. Δημητρίου μάλλον κάνετε κάποιο λάθος ως προς τα είδη αυτά, διότι ως γνωστόν ο μπητές και η μπανιέρα έχουν πολλές...θερμίδες". Τι να κάνεις, η Άντζελα, πάντως δεν πρόκειται να τη συγχωρήσει κι ούτε θα της στείλει ποτέ λουλούδια στη γιορτή της.