Συζυγικές θυσίες

29.05.2001
Φίλτατε Σωτήρη, χθες είχα πάει σ' ένα γάμο και ποιος λες μου ήρθε στο μυαλό; Ο Νίκος Φώσκολος; "Γιατί παιδί μου άρρωστη είσαι"; Όχι, απλά, βλέποντας τη νύφη με το γαμπρό θυμήθηκα τι πετυχημένο γάμο έχει κάνει ο σκηνοθέτης με τη σύζυγό του, Τόνια. Παιδί μου, με αυτούς ισχύει το "ένα χέρι νίβει τ' άλλο...".
Φίλτατε Σωτήρη,


Καλησπέρα. Αυτή τη στιγμή σου γράφω με μεγάλη δυσκολία. Έχω έναν πονοκέφαλο που ούτε να σκεφτώ μπορώ. Τι, ούτε τα κους, κους δεν θυμάμαι. Ρε συ μπας και με καταράστηκαν να πάθω αμνησία; Αλλά και πάλι ποιοι; Εγώ μόνο φίλους έχω, θέλω να ελπίζω. Τέλος πάντων, χθες είχα πάει σ' έναν γάμο και ποιος λες μου ήρθε στο μυαλό; Ο Νίκος Φώσκολος; "Γιατί παιδί μου άρρωστη είσαι";

Όχι, φίλτατε. Απλά, βλέποντας τη νύφη με το γαμπρό θυμήθηκα τι πετυχημένο γάμο έχει κάνει ο σκηνοθέτης με τη σύζυγό του, Τόνια. Τώρα θα ρωτάς γιατί δε μου ήρθε στο μυαλό ο Λιβιεράτος με την Αδάμ, που είναι και κοντά στην ηλικία μου; Δεν ξέρω, "άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου". Τέλος πάντων, αφού θυμήθηκα αυτούς κάτσε και διάβασε τα παρακάτω, διότι έχω πονοκέφαλο και τον Γιώργο δίπλα μου και δε μπορώ να γράψω.

Που λες Σώτο μου, ο "Mr. Λάμψη και Καλημέρα Ζωή" ξυπνάει κάθε πρωί στις 6 ακριβώς. Πριν ακόμη λαλήσουν τα κοκόρια. Και δε σηκώνεται για να πιάσει το προζύμι, αλλά για να γράψει τα επεισόδια των δύο σειρών. "Ωραία και τι με νοιάζει εμένα"; Θα πεις. Πρόσεξε ο κ. Νίκος τη βάρβαρη αυτή ώρα ξυπνάει και τη σύζυγό του. Πρέπει βλέπεις να βάλει πρώτα κάτι στο στόμα του και μετά να πιάσει το γράψιμο. Έτσι, η Τόνια, του φτιάχνει δύο φετούλες ψωμί με μαρμελάδα, έναν καφέ ή φασκόμηλο και μια φρυγανιά με μπέικον. Όλα είναι διαίτης, διότι προσέχει τη σιλουέτα του.

Αφού, φάει κλείνεται στο γραφείο με τις ώρες. Η, δε, σύζυγός του, δεν πάει πάλι για ύπνο, διότι ο καλός της όλο και κάτι θα θελήσει. Ξέρεις, ένα ποτήρι νερό, μια άλλη φρυγανιά, αλλά και την άποψή της σε κάποιο σημείο της συγγραφής. Α, πάντα, όπου δεν είναι σίγουρος τη συμβουλεύεται. Τι θα κάνει λόγου χάρη η Μαριάννα, θα συγχωρέσει το Στάθη για την 651η απιστία του, ο Γιάγκος θα πρέπει να δώσει 20 ή 30 δισεκατομμύρια στην εκβιάστρια Σάντρα κι άλλα τέτοια ερωτήματα ζωτικής σημασίας.

Έτσι, μέχρι να χρειαστεί τη βοήθεια της αυτή αναλαμβάνει τις δουλειές του σπιτιού. Και σε ρωτάω, Σωτηράκη μου: Έχεις δει εσύ ξανά τέτοιο γάμο και ζευγάρι; "Ειλικρινά, μόνο στη Λάμψη". Φυσικά, φίλτατε, αφού είναι βγαλμένη από τη?ζωή.