Το μπουγέλωμα της Βανδή

30.05.2001
Αγαπημένη μου Έβελυν. Αν και ξέρω πως είσαι πολυάσχολη και πως δύσκολα βρίσκεις λίγο ελεύθερο χρόνο πήρα το θάρρος να σου στείλω ένα γραμματάκι, διότι έχω νέα άκρως . . . γαργαλιστικά. Ξέρεις τι κακό βρήκε τη Βανδή τις προάλλες; Μέγα και υγρό. Και μην πάει ο νους σου στο πονηρό, διότι η υπόθεση είναι σοβαρή.
Αγαπημένη μου Έβελυν.


Αν και ξέρω πως είσαι πολυάσχολη και πως δύσκολα βρίσκεις λίγο ελεύθερο χρόνο - ελέω Ηλία κι επικαιρότητας - πήρα το θάρρος να σου στείλω ένα γραμματάκι, διότι έχω νέα άκρως . . .γαργαλιστικά. Ξέρεις τι κακό βρήκε τη Βανδή τις προάλλες; Μέγα και υγρό. Και μην πάει ο νους σου στο πονηρό, διότι η υπόθεση είναι σοβαρή.

Η αοιδός, Έβελυν, είχε πάει στο Κολωνάκι μαζί με την κολλητή της, Κική Τσόλκα για ν' αγοράσουν κάτι ψιλοπράγματα. Τη χονδρική η Δέσποινα ως γνωστόν την κάνει στις αγορές του Παρισιού και του Μιλάνο. Αφού τελείωσαν τα ψώνια τους είπαν να καθίσουν σε γνωστό καφέ της περιοχής για να πιουν το fredo τους κι ένα ποτήρι νερό, καθώς είχαν διψάσει από τον ποδόγυρο. Εκεί, λοιπόν που έθιγαν το θέμα των κοιλιακών κι άλλα τέτοια επίκαιρα ένα ποτήρι με παγωμένο νερό άδειασε πάνω στο Δεσποινάκι.

"Ωραία ξεδίψασε κιόλας". Κι, όμως το πράγμα είναι σοβαρό, διότι η δράστις δεν ήταν κάποια φαν της Βίσση, αλλά η πρώην του Ντέμη. Σήριαλ ολόκληρο παιδί μου. Πρόσεξε το όλο στόρι. Η πρώην που λες, ονομάζεται Έλενα και ήταν μαζί με τον Νικολαϊδη τέσσερα περίπου χρόνια. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ετοιμάζονταν να παντρευτούν. "Και γιατί δεν το έκαναν"; Μα, εξαιτίας της Βανδή, η οποία μπήκε στη μέση, πήρε τα μυαλά του Ντέμη και το ζεύγος χώρισε. Αυτό, δηλαδή υποστηρίζει η νεαρά. Μην το πάρω πάνω μου και με κυνηγάει το Δεσποινάκι με κανένα λάστιχο να με κάνει μούσκεμα.

Από τότε, της το κρατούσε μανιάτικο και κάθε φορά που διάβαζε πόσο ερωτευμένος είναι ο πρώην της με τη νυν, τόσο αυτή φούντωνε. Δεν έκανε, όμως, τίποτε διότι μπορεί να μην είναι διάσημη σαν τη Βανδή, έχει ωστόσο ένα όνομα σωστό και προπάντων καθαρό στην κοινωνία. Έλα, όμως, που τις προάλλες την πέτυχε μπροστά της και ανταριάστηκε η γυναίκα. Της γυάλισε το μάτι Εβελύν μου κι από μπροστά της περνούσαν διάφορες εικόνες. Ξέρεις να πάει να της τραβήξει τα extensions, να της σκίσει το Dior μπλουζάκι, να τη χαστούκισει, να τη βρίσει κι άλλα πολλά. Αφού την πλησίασε και της έριξε μια βρισιά του τύπου "Μωρή μου έφαγες το γκόμενο" - καλά μιλάμε για κοσμιοτάτη συμπεριφορά - της έριξε στα μούτρα ένα ποτήρι νερό. Μαζί με τα παγάκια. Τουλάχιστον ήταν από το καινούργιο, το βελούδο;

"Και η Βανδή τι έκανε"; Αυτό ρωτάς ή τι έκανε ο Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος είχε την . . . τύχη να κάθεται όπισθεν της αοιδού; Τον πήραν οι πιτσιλιές κι άρχισε να ψάχνει από πού ήρθαν. Αμέσως, Έβελυν, κινητοποιήθηκαν τα γκαρσόνια του μαγαζιού, διώχνοντας κακήν κακώς την Έλενα. Μετά, πήγαν στη Βανδή και της ζητούσαν συνεχώς συγνώμη. Τι να το κάνουν, έτσι που ήταν η Καβαλιώτισσα εκείνη τη στιγμή δε χαμπάριαζε τίποτε. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγο το ρεζίλι που υπέστη. Κι ας μην το προκάλεσε αυτή.

Τέλος πάντων, η Βανδή πήρε τη Τσόλκα και μη τις είδατε ξανά, ενώ το θέμα ως φαίνεται δεν πήρε άλλη διάσταση. Ξέρεις τι με τρώει; Να μάθω πως αντέδρασε ο Ντέμης μόλις πληροφορήθηκε τα καθέκαστα. "Θα του τονώθηκε ο εγωισμός. Δυο γυναίκες να . . . σφάζονται για την πάρτη του δεν είναι και λίγο πράγμα". Λες ρε συ Έβελυν;

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω η αλήθεια είναι πως δεν τα είδα με τα μάτια μου. Έχει βουίξει, όμως, ο κόσμος με το περιστατικό κι έτσι το έμαθα και στο έγραψα.