Στον . . . κουρέα και η Μπάρμπα

30.05.2001
Λατρεμένε μου Σωτήρη, αυτή τη φορά θα προσπεράσω τις τυπικότητες, διότι έμαθα ένα νέο που πραγματικά με . . . συγκλόνισε. Η Βάνα Μπάρμπα θα κόψει κοντό το μαλλί της για χάρη της Τέχνης. "Τι τυχερή αυτή η Τέχνη" θα συλλογιέσαι. Όντως,μετά τη Βίσση ήρθε και η σειρά της Μπάρμπα, η οποία στη νέα σειρά που θα πρωταγωνιστήσει θα υποδυθεί μια αθώα χωριατοπούλα.
Λατρεμένε μου Σωτήρη,


Μέρες έχω να σε δω και να σου μιλήσω. Όχι τίποτε άλλο, ήθελα να σε ρωτήσω μήπως ξέρεις - από κανέναν γνωστό σου - αν αξίζει στο "Romeo". Είναι κάτι φίλες μου και μ' έχουν πρήξει να πάμε, αλλά έχω τις αμφιβολίες μου. Έχει κέφι; Θα χορέψω; Γιατί είμαι και λίγο δύσκολη. Εσύ, ας πούμε αν πήγαινες θα χόρευες ζεϊμπέκικο στη πίστα; Αν κι έχω ακούσει πως στο εν λόγω κέντρο παρελαύνουν καθημερινά γνωστά ονόματα της show biz. Από τον Ζαγοράκη με την Κεφαλοπούλου, τον Ρέμο με τον Καρρά μέχρι την Τρικαλιώτη με τους Πυρπασόπουλο και Παπακαλιάτη.

Τέλος πάντων, αν μπορείς μάθε - εκτός κι αν έχεις πάει ο ίδιος - και πες μου. Ας μπω, λοιπόν στο θέμα μου που μόλις το άκουσα δεν το πίστευα η γυναίκα. Η Βάνα Μπάρμπα, Σώτο μου, θα κόψει κοντό το μαλλί της. Και δε θα το κάνει, επειδή το προστάζει η μόδα. Άσε που της μόδας είναι το φιλαριστό, αλλά τι σου λέω. Θα θυσιάσει αυτή την πλούσια κόμη της για χάρη της Τέχνης. "Κι αυτή"; Ναι, διότι βλέπεις η Βάνα και η Βίσση πάνω από γυναίκες είναι καλλιτέχνιδες! Κι μη γελάς καθόλου.

Κι αν νομίζεις ότι η φίλη της η Αννούλα της πρότεινε να παίξει κι αυτή την Εβραία στο μιούζικαλ "Μάλα", γελιέσαι. Η Μπάρμπα θα υποδυθεί - στο καινούργιο της σήριαλ, "Εν Ιορδάνη" - μια χωριατοπούλα, η οποία αθώα, καθώς είναι θα κατέβει στη ζούγκλα που λέγεται Αθήνα για να βρει την τύχη της. "Και γιατί θα κουρευτεί γουλί"; Για να τονίσει την αθωότητα της βρε Σώτηράκη. Άσε που όπως λέει δε θέλει ο κόσμος να την συγκρίνει με τη Ζώγια. Ξέρεις αυτή τη μοιραία γυναίκα στη "Χειμωνιάτικη Λιακάδα" που δεν είχε αφήσει ούτε ένα ανδρικό μέλος της οικογένειας που να μην είχε "πάει" μαζί του. Μάλλον, είχε αφήσει το γέρο πεθερό της.

Πάντως, μεταξύ μας εγώ της βγάζω το καπέλο. Δεν είναι μικρή υπόθεση να κόψεις αυτό το μαλλί που όλος ο ανδρικός πληθυσμός έχει . . . αγαπήσει. Προς το παρόν, η Βάνα θα πάει οσονούπω στη Μύκονο μαζί με τον αγαπημένο της Λάκη Ραπτάκη - ναι αυτή την εβδομάδα τα έχουν - όπου θα εγκατασταθούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αλήθεια, εσύ έχεις εξοχικό; Κότερο;