Business στην Τουρκία

25.05.2001
Πολυαγαπημένε μου Σωτήρη, στο γράμμα αυτό σου χω νέα, που σπαρταράνε. Καταρχήν, οι Κανάκης - Καλυβάτσης γύρισαν μια διαφήμιση για σοκολατούχο γάλα έναντι πολλών "μυρίων". Δεύτερον και το πιο συγκλονιστικό, ο Γονίδης κάνει άνοιγμα στην Τουρκία, αρχής γενομένης με το καινούργιο του βίντεο κλιπ. Πες μου, δε συγκινήθηκες, που ένας ακόμη καλλιτέχνης μας, εξετίμησε την έννοια της ελληνοτουρκικής φιλίας;
Πολυαγαπημένε μου Σωτήρη,


Καθώς ερχόμουν στη δουλειά με το λεωφορείο είχα πέσει σε βαθιά περισυλλογή. "Τι θα κάνω με το μέλλον μου", "που βαδίζω", "που πορεύεται αυτός ο κόσμος" και άλλα τέτοια.
Άσχετο: είδα στη Συγγρού μέσα σ' ένα πράσινο αυτοκινητάκι τον Τόνυ Δημητρίου με τη Ρακέλ. Όχι, που λένε μερικοί ότι έχουν χωρίσει. Μια χαρά είναι και συζούν κιόλας.
Αλήθεια, είδες τη διαφήμιση των "Καθαρμάτων"; Ξέρεις, του Αντώνη Κανάκη και του Σωτήρη Καλυβάτση;

Αυτή λέω, που διαφημίζουν ένα σοκολατούχο ρόφημα. Ονόματα δεν αναφέρω, μην κάνω και τσάμπα διαφήμιση. Λοιπόν, ολόκληρη η διαφήμιση φέρει την υπογραφή τους. Από την παραγωγή, τη σκηνοθεσία, τη μουσική, το τραγούδι, μέχρι και τα χρέη της...καφετζούς, αυτοί τα ανέλαβαν.
Αλλά μη νομίζεις ότι το έκαναν για τη ψυχή της μανούλας τους. Πληρώθηκαν για τους κόπους τους και με το παραπάνω. Ο τελικός λογαριασμός είχε αρκετά μηδενικά. Πάντως, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Και δε το λέω αυτό, επειδή είμαι γνωστή φαν των "ΑΜΑΝ". Το λέω βάσει των αντικειμενικών ικανοτήτων κριτικής, που με χαρακτηρίζουν.

Μόλις άκουσα τη Τζούλη να λέει κάτι για την Τουρκία και ήρθε στο μυαλό μου ο Σταμάτης Γονίδης. "Γιατί Τούρκος είναι"; Όχι, εφόσον όμως κατέκτησε τις ελληνικές πίστες και το όνομά του γράφτηκε με "χρυσά γράμματα" στο δισκογραφικό κόσμο του τόπου μας, είπε να πράξει ανάλογα και στη γείτονα.
"Κι αυτός"; θα απορείς. Ναι, αλλά ο Σταμάτης επέλεξε να κάνει την αρχή με έναν...πρωτότυπο τρόπο. Θα γυρίσει δηλαδή το νέο του βίντεο κλιπ σε διάφορα μέρη της χώρας, ενώ ο ίδιος θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τώρα, για την εκεί καριέρα του, δε σκοπεύει να κάνει αμέσως κινήσεις. Θα ψάξει πρώτα να βρει τον...δικό του Τούρκο - όπως έχουν κάνει άλλοι συνάδελφοί του - κι αφού δώσουν τις εκατέρωθεν συναυλίες τους, θα βγάλει ένα δίσκο και στην Τουρκία. Αλλά αυτό, μιλάμε, θα αργήσει πολύ να γίνει, διότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Δε θυμάσαι η Δημητρίου τι αγώνα έδωσε μέχρι να καταξιωθεί στην τουρκική δισκογραφία και να "φάει λάχανο" ακόμη και τη Μαντόνα; Έτσι κι ο Σταμάτης δεν "καίγεται" άμεσα. Προς το παρόν ζει το μεγάλο έρωτά, μετά της αρραβωνιαστικιάς του Έλενας Πέτροβιτς.