Ένα βραβείο για τη Βανδή

25.05.2001
Ελενάρα μου, καλησπέρα. Μέρες είχα να σου γράψω. Βλέπεις με είχε πάρει κατ' αποκλειστικότητα ο Σωτήρης. Σήμερα, όμως θα σ' ανταμείψω και θα σου πω για τη βράβευση της Βανδή από τον ιδιοκτήτη της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον. Κι αν απορείς γιατί τη βράβευσε, ένα έχω να σου πω. Εκτός από την ομορφιά της, τον "μάγεψε" και η ερμηνεία της στο "Υποφέρω". Και το ΄χες κακοχαρακτηρίσει το άσμα, άκαρδη.
Ελενάρα μου,


Καλησπέρα. Μέρες είχα να σου γράψω. Βλέπεις με είχε πάρει κατ' αποκλειστικότητα ο Σωτήρης. "Αν δε μου γράφεις κάθε μέρα περισσότερα κοινωνικά νέα, η καρέκλα σου θα αρχίσει να τρίζει επικίνδυνα" με φοβέρισε. Εντάξει, δεν το είπε ακριβώς έτσι, αλλά λέμε τώρα.
Καλά, Ελενάρα μου, η "δικιά" σου, η Βανδή διαπρέπει επαγγελματικώς. Στα προσωπικά, αν με ρωτούσες μέχρι χθες θα σου έλεγα το ίδιο, όμως κάτι περίεργα έφθασαν στα αυτιά μου που δε θέλω να τα πιστέψω. Τέλος πάντων, να μπω στο προκείμενο, διότι θα σε έχει "φάει" η περιέργεια τι σόι διάκριση γνώρισε η αοιδός.

Ο ιδιοκτήτης, Ελενίτσα, της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, γνωστός πολυεκατομμυριούχος - και γυναικάς συμπληρώνω, χωρίς, όμως ίχνος κακίας - κάλεσε το Δεσποινάκι στο Λονδίνο για να τη βραβεύσει για την ερμηνεία της στο "Υποφέρω", αλλά και γενικότερα για την επαγγελματική της σταδιοδρομία. Ο άνθρωπος παιδί μου είδε τη Βανδή να άδει και κατά σκλαβώθηκε με την όλη της σκηνική παρουσία και κυρίως την ομορφιά της. "Ωραία γυναίκα" αναφώνησε ο Ρίτσαρντ, μόλις την αντίκρισε "πρέπει να τη βραβεύσουμε". "Με ποια ιδιότητα"; ρώτησαν οι στενοί συνεργάτες του. "Με αυτή της αοιδού" φώναξε εκνευρισμένος ο mr. Virgin που οι συνεργάτες του δεν έχουν την όσφρηση του ... λαγωνικού και δε μπορούν να ξεχωρίσουν τα αυθεντικά ταλέντα.

Η τελική απόφαση ελήφθη και η πρόσκληση στάλθηκε στη Βανδή. Εκείνη, με το που την παρέλαβε δε μπορούσε να το πιστέψει. "Μα αυτό είναι θεόσταλτο σημάδι. Ήρθε η ώρα να κάνω διεθνή καριέρα" είπε η Καβαλιώτισσα αοιδός, η οποία στα 15 της διάβασε τον "Αλχημιστή" του Πάολο Κοέλιο κι έκτοτε μετράει τα σημάδια που της έρχοντε μέχρι να φθάσει στον επιθυμητό στόχο, να γίνει η νέα...Μαντόνα. Αμέσως, πήρε τον κολλητό της, το Φοίβο, ο οποίος είχε ήδη πληροφορηθεί τα καθέκαστα. "Ετοίμασε τις βαλίτσες, φεύγουμε για Λονδίνο" της είπε ο άνθρωπος που την ανεβάζει σταθερά στην κορυφή.

Αμέσως μετά, η Δέσποινα τηλεφώνησε στο έτερόν της ήμισυ, το Ντέμη (Νικολαϊδη).
Ο καλός της, ως άνδρας που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, στην αρχή δεν είδε με καλό μάτι τη βράβευση. Το μυαλό του, φευ, Ελενάρα μου πήγε αμέσως στο πονηρό. "Αυτός ο γυναικάς", σκέφθηκε, "καλοβλέπει το κορίτσι μου, δε θα το επιτρέψω". Τελικά, υποχώρησε, διότι η αοιδός που έχει βγάλει τη Φιλοσοφική και κατέχει κι από ψυχολογία του εξήγησε πως έχουν τα πράγματα κι αυτός ησύχασε.

Να μη στα πολυλογώ, η βράβευση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η Βανδή επέστρεψε στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη - όπου άδει - με μια διεθνή διάκριση. Για τέτοια μεγαλεία μιλάμε. Α, η τιμή της φιάλης μετά από την επιτυχία αυτή, δεν αυξήθηκε, παρέμεινε ως έχει.

Πριν κλείσω να σου πω κάτι άλλο, που άκουσα. Λέγεται, ότι η Βανδή είναι με το ενάμιση πόδι στην καινούργια εταιρεία του ΑΝΤ1 και του Φοίβου, ενώ για τη μεταγραφή της ακούγεται πως πρόκειται να πάρει πολλά λεφτά. Μα πάρα πολλά.